Там м'ясорубка: очевидці теракту в Манчестері розповіли подробиці трагедії

Там м'ясорубка: очевидці теракту в Манчестері розповіли подробиці трагедії

Фото: Reuters

Мережею розходиться відео чоловіка з замотаним обличчям, що покладає відповідальність за теракт на угруповання ІД.

День скорботи у Великій Британії. Прапори не лише там, а й в Німеччині та Євросоюзі приспущені. Через теракт у Манчестері Британський уряд розпорядився призупинити виборчу кампанію, йдеться в ТСН.12.00.

Урядовці та спецслужби Великої Британії в Лондоні зібралися на екстрену нараду через вибух на концерті. Засідання, участь у якому беруть прем'єр країни та спецслужби, триває саме у ці хвилини. За останіми даними, від вибуху на стадіоні Манчестера, де саме завершився концерт, загинуло 22 людини.

Поліція каже, серед загиблих є діти. Іще 59 людей було поранено, їх забрали до місцевих лікарень. На місці теракту також знайшли тіло смертника.

"Там м'ясорубка", - розповідає батько, що прийшов під самий кінець концерту, забрати з нього дружину і доньку. "У людей паніка, - продовжує він. -  Тіла повсюди – двадцять, тридцять тіл".

Найбільший стадіон міста - Манчестер-арена був переповнений молоддю, яка прийшла послухати американську поп-співачку Аріану Гранде. О пів на одинадцяту за місцевим часом концерт завершується, глядачі починають виходити і стадіон здригається від вибуху.

Як Британія відреагувала на жахливий теракт в Манчестері

Як Британія відреагувала на жахливий теракт в Манчестері

"Я була на арені, почула гуркіт і побігла, аби врятувати своє життя, але нам сказали - заспокойтеся, це луснула повітряна куля", - розповідає відвідувачка концерту.

"Всі вставали, щоб піти, і раптом пролунав вибух. Сидіння почали дрижати, всі побігли, люди кричали і плакали, а ми просто намагалися знайти найближчий вихід", - додає інший відвідувач концерту.

Тисняви на виході, яка могла б набагато збільшити кількість жертв, вдається уникнути - організатори і правоохоронці відреагували швидко.

"Пані та панове, не поспішайте. З виходом немає жодних проблем. Спокійно проходьте до виходу", - звучало у гучномовцях.

"Всі почали заспокоюватися, але коли ми вийшли за двері, на підлозі була кров", – кажуть очевидці.

За лічені хвилини на місці опиняються поліція та медики. Збираються і десятки волонтерів – це і професійні водії, і звичайні люди, які одразу пропонують допомогу, розвозять від стадіону безкоштовно та запрошують переночувати в себе відвідувачів концерту з інших міст, які не змогли виїхати з Манчестера до ранку. У соціальних мережах розшукують дітей, з якими не могли зв'язатися батьки.

Британію сколихнув кривавий теракт на одному з найбільших стадіонів країни

Британію сколихнув кривавий теракт на одному з найбільших стадіонів країни

Поліція попереджає: зараз буде ще один вибух, але не лякайтеся, це вже працюють сапери. Версія про другу вибухівку не підтверджується, підозрілий пакунок, який підірвали з міркувань безпеки, виявляється лише сумкою із забутим одягом.

Десятки "швидких" везуть пацієнтів до міських лікарень. Серйозно поранені 59 людей. За останіми даними поліції 22 загинуло. Серед них є діти. На місці вибуху знаходять тіло смертника.

"Наш пріоритет - встановити, діяв він сам чи як частина мережі. Я можу підтвердити, що нападник загинув на місці. Ми вважаємо, що він підірвав саморобний вибуховий пристрій. І просимо, якщо в когось є фото чи відео з минулої ночі, які можуть допомогти у розслідуванні, поділитися ними", – просять поліцейські.

Подробиць про терориста поліція не розголошує. Тоді, як Мережею розходиться відео чоловіка з замотаним обличчям, що покладає відповідальність за теракт на угруповання Ісламська держава. На папірці, що він підіймає після погроз назва міста Манчестер і дата.

Це найбільший теракт у Великій Британії за останні 12 років. 7 липня 2005-го за годину сталося чотири вибухи - три в потягах метро, четвертий в автобусі. Тоді загинуло 52 людини, поранень отримали понад сім сотень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація