Термінової допомоги потребує онкохвора Віка. Лікарі дають їй лише місяць

Термінової допомоги потребує онкохвора Віка. Лікарі дають їй лише місяць

Фото: ТСН.ua

Родина не може самостійно зібрати гроші на операцію.

17-річна Вікторія Кузь бореться з важкою хворобою – у дівчинки гостра лімфобластна лейкемія. Єдиний шанс на порятунок її - трансплантація кісткового мозку за кордоном, тому дівчина потребує термінової фінансової допомоги. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Два роки тому Вікторія, здавалося б, подолала рак, однак в неї стався рецедив. На трансплантацію необхідно зібрати 125 тисяч євро. Родині ж дівчинки вдалося назбирати менше 10 тисяч.

"Біль в кістках, постійно болить все тіло, неможливо ні лежати, ні сидіти, єдине що рятує - це знеболювальне", - розповідає Віка.

Вперше про свою хворобу вона дізналася, коли її було 15-ть. Тоді в дівчини почала сильно боліти спина. Коли вона здала аналізи, лікарі поставили страшний діагноз - гостра лімфобластна лейкемія.  Це сталося у день святого Миколая, замість подарунку - ледь не вирок. Півтора роки пішло на лікування, однак згодом стався рецидив.  

"Вона сильна, дуже. Навіть мене заспокоює. Коли я дізналася про рецидив, я просто плакала. А вона біжить з руками мене обійняти: "Мамо, все буде добре", - каже Ольга Савчук, мати дівчинки.

Заспокоює її донька і під час інтерв'ю. Жартує, аби мама не плакала, хоча у самої опіки на руках від хіміотерапії. Оскільки вона виявилася неефективною, лікарі кажуть єдиний шанс Віки  - трансплантація кісткового мозку, яку можуть зробити в Італії. 

"Родинного донора у дівчинки немає, а неродинні трансплантації не проводяться. Вікторія боєць за характером і, я думаю, ми все разом осилимо", - каже Ірина Цимбалюк-Волошин, завідувачка гематології та інтенсивної хіміотерапії.

У родини немає 125 тисяч євро на операцію, тому батьки Віки благають про допомогу. Часу у дівчини обмаль - місяць, максимум два.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку 4149 4991 2715 5081

Савчук Ольга Миронівна, мама Вікторії

Під час спроби одночасного переказу багатьох користувачів, може виникати помилка. Будь ласка, спробуйте здійснити переказ в інший спосіб, або пізніше. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація