Українців просять допомогти маленькому Кирилові вийти з реанімації

Українців просять допомогти маленькому Кирилові вийти з реанімації

Фото: ТСН

У дитини важка хвороба, котра прикувала його до апарату штучного дихання.

У скруті опинився маленький Кирило Сорокін із рідкісною генетичною хворобою. Його батьки просять допомоги в придбанні апарату, котрий дозволить синові вийти з реанімації, повідомляє кореспондент ТСН.

Там, у реанімації, хлопчик провів більшу частину свого життя. Кирило майже весь час сам, батьків він бачить лише кілька разів на день. І щоразу намагається посміхнутися. "Він реагує, наскільки це можливо виражає свої емоції, але ж активних рухів у дитини, на жаль, немає. Із цим нічого не вдіяти, а тільки підтримувати", - пояснив завідувач відділення анестезіології Андрій Гутарєв.

У хлопчика рідкісна генетична хвороба, яка розвивається поступово: спочатку зникає можливість рухатись, а потім ковтати і навіть дихати. Батьки Кирила забили на сполох через два місяці після його народження – син не тримав голову і був кволий. Тоді здали аналізи, результати ошелешили. "Коли надійшла відповідь, ми вже були тут, у реанімації, тому що в Кирила сталася вдома зупинка дихання. Встигли, він відкрив очі, встигла приїхати швидка, привезли нас сюди. Тут нам встановили діагноз", - розповіла мама Ганна Сорокіна.

У реанімації дитину стабілізували і могли б відпустити додому, але там немає апарату штучного дихання. "Дитина дихає через трахіостому, яка встановлена тиждень тому. Проводиться санація, потроху іде навчання батьків по догляду за дитиною, навчання годування", - розповів Андрій Гутарєв. На відміну від решти країн Європи, в Україні держава такими апаратами хворих дітей не забезпечує – батьки мусять купувати усе самостійно. Кому це вдається – забирають дітей з лікарні додому.

3-річна Ірочка Москаленко має такий самий діагноз, як у Кирила, але вона живе із батьками вдома, дивиться мультики і навіть гуляє. Дихати їй допомагає апарат. "Цей апарат досить дорогий. Він вважається найкращим в Європі. Тихо працює, він сам собі зберігає енергію", - каже мама дівчинки Вікторія Москаленко. Їй допомогли придбати апарат благодійники, коштує він майже 400 тисяч гривень. Саме на нього зараз збирають кошти батьки Кирила. На рахунку вже є половина суми, тепер благають допомогти з рештою. "Прикро кожного разу йти від нього. Він підростає, щоразу починаються сльози. Він розуміє, що мама йде від нього – повні очі сліз. Тяжко без нього", - зізнається його Ганна Сорокіна.

Маленький хлопчик на реанімаційному ліжку стискає руку своєї мами – для дитини з таким діагнозом це неабияке досягнення. Так він просить не йти від нього. А мама сподівається, що завдяки чуйним серцям і жертовності українців вона зможе забрати важко хворого сина додому. Допомогти в цьому здатен кожен переказом посильної суми на картку Приватбанка з номером 5168 7573 3218 4326. Отримувачем є родичка маленького Кирила Валентина Євгеніївна Сорокіна.

Кореспондент ТСН Олена Шворак

Повʼязані теми:

Наступна публікація