Від генетичної хвороби Олесю може позбавити дорога трансплантація кісткового мозку

Від генетичної хвороби Олесю може позбавити дорога трансплантація кісткового мозку

Від генетичної хвороби Олесю може позбавити дорога трансплантація кісткового мозку

Операцію мають провести у Вероні

Ілійчук Олеся дізналась, що має генетичну хворобу після того, як здолала ракове захворювання і її життя знову перетворилось на боротьбу за майбутнє.

«На початку травня 2018 року у неї було виявлено лімфому Ходжкіна, лікування проходила в м Київ НІР, після довгого лікування на початку листопада 2018 року хвороба відступила і настала довгоочікувана ремісія. Але стан погіршився  і почалась важка нейтропенія. Почались довгі обслідування в Київі, потім за кордоном. Декілька разів робили пункцію кісткового мозку і низку інших аналізів, обстеження. Після обстеження в італійській клініці в липні 2019 р. було встановлено діагноз - первинний імунодефіцит АДА2», - розповідає сестра Олесі.

Родина жінки вже знає, що це за хвороба, адже її племінниці кілька років тому також довелося долати цю недугу. Вона лікується, але виключно трансплантацією кісткового мозку. На таке лікування потрібні 130 тисяч євро.

«Дуже боляче усвідомлювати, що Олеся могла б їхати на пересадку хоч зараз, але її життя залежить безпосередньо  від грошей, яких в нас немає! В нашій сім'ї це вже другий такий випадок, 4 роки тому моїй донечці також зробили ТКМ в Італії, дякуючи небайдужим людям моя дитина жива і живе повноцінним життям, і я вірю, що так і буде з моєю сестричкою (в них обох одна хвороба на двох - рідкісний первинний імунодефіцит ADA2 і в Україні вони тільки двоє з таким діагнозом), вірю, що хтось почує наші благання про допомогу і подарує шанс Олесі жити», - каже сестра Олесі.

Реквізити для допомоги:

№ карти ПриватБанк 4149 4991 0982 9257 Ілійчук Олеся Юріївна

Повʼязані теми:

Наступна публікація