Батьки Ярослава просять допомоги в лікуванні сина

Батьки Ярослава просять допомоги в лікуванні сина

Столичні медики зараз роблять все можливе, щоб малюк здолав хворобу

Найбільша мрія Ярослава - погратися з однолітками на дитячому майданчику, але поки вона нездійсненна, бо вийти із палати 4-річний малюк не може. Він фактично живе у лікарні через гострий лімфобластний лейкоз. Потрібен не один курс хіміотерапії і зрештою - пересадка кісткового мозку. Але заощаджень у батьків Ярослава вже немає. Тому благають допомоги в глядачів ТСН.

Нині 4-річний Ярослав постійно втомлений і ледь знаходить у собі сили вимовити бодай слово. Погіршити стан Ярослава може будь-яка інфекція. У відділенні, де перебуває хлопчик, суворий карантин.

Життя родини змінилося 2 роки тому. Малюк почав кульгати на одну ногу. Кілька тижнів лікування не дали результату, а стан хлопчика стрімко погіршувався, і зрештою медики приголомшили, що у Ярослава лейкоз і терміново потрібна хіміотерапія. «Хіміотерапія була весь цей час, була реанімація. Були дуже важкі побічні ефекти, дитина маленька, вона дуже погано сприймала і переносила це все дуже тяжко», - кажуть рідні малюка.  

На якийсь час Ярославчику стало краще, але рак повернувся. Єдиний порятунок для малюка, кажуть медики, пересадка кісткового мозку. Ніхто з батьків не підійшов як донор, тож трансплантацію доведеться робити від неродинного донора, її в «Охматдиті» обіцяють зробити безкоштовно. «Клініка намагається зробити все можливе, щоб дефіциту препаратів, реагентів не було», - каже генеральний директор НДСЛ "Охматдит" Володимир Жовнір.

Але для успіху операції ослаблений організм Ярослава потрібно підготувати. На хлопчика ще чекає тривале лікування і не один курс хіміотерапії. Але заощаджень у батьків Ярослава вже немає. За 2 роки витратили усе, що колись назбирали. Лише останній місяць забрав близько 50 тисяч гривень.

«2 роки ми не зверталися за допомогою, наша сім'я самотужки справлялася, але це вже третій рік, і ми розуміємо, що це ще довготривале лікування, воно займе як мінімум рік, і тому вже ресурси сім'ї вичерпані фінансові, тому ми змушені просити про допомогу», - каже мама малюка Ольга.

Реквізити для допомоги: 

ПриватБанк (гривня) 5168 7450 1388 7473 

Монобанк (гривня) 5375 4141 1692 2146

Огієнко Ольга

https://yarik.help/

Повʼязані теми:

Наступна публікація