Захисник Донецького аеропорту Назар Опришко змушений просити допомоги

Захисник Донецького аеропорту Назар Опришко змушений просити допомоги

Побратими намагаються зібрати для чоловіка кошти на трансплантацію нирки.

Він захищав Донецький аеропорт та боронив Маріупольський напрямок. А тепер Назар Опришко в тилу бореться за своє життя. У бійця відмовляють нирки. Лікарі кажуть, його врятує тільки трансплантація. А це - десятки тисяч доларів. На порятунок побратима піднялися бійці та волонтери. В Івано-Франківську зорагнізували волонтерську кухню - годували містян фронтовими стравами, а заодно збирали гроші для Назара.

На пательнях шкварчить, у казанах булькає, від ароматів з гриля паморочиться голова. Волонтери та бійці просто неба у середмісті Івано-Франківська розклали польову кухню та готують куліш, бограч, плов, картоплю по-солдатськи. Пригощають містян.

Козацький куліш замішує зірковий російський актор Анатолій Пашинін, який переїхав до України ще 2014. І тривалий час на передовій зі зброєю в руках захищає нашу державу. Зізнається, досі куховарив рідко, проте любить смачно поїсти.

Боєць Назар Опришко потребує допомоги на лікування

Боєць Назар Опришко потребує допомоги на лікування

Саме Пашинін підняв на ноги івано-франківських волонтерів та бійців, аби вони допомогли його побратиму зібрати гроші на лікування. У Назара Опришка відмовляють нирки.

Талановитий діджей та звукорежисер зі Львівщини, Назар з перших днів був на Майдані. А коли почалася війна на Сході України, не вагаючись добровольцем пішов туди. Батьки думали, що син на гастролях, аж поки його не поранили у Донецькому аеропорту.  На передовій Назар і в розвідку ходив, і батальойнним зброярем був.

«В нього вже були серйозні проблеми зі здоров`ям. Тому він не міг офіційно оформитися у силових структурах. Він хотів воювати, тому робив це у складі добровольчих підрозділів», - розповідає керівник Івано-Франківської обласної УНСО Ігор Жовтуля.  

Занедужав Назар навесні. Спершу думав, що серце. З’ясувалося - ниркова недостатність останнього ступеня. Вердикт лікарів - бійця врятує тільки трансплантація бодай однієї нирки.

У нього час йде на дні, не приховують лікарі. Бійцю потрібно зібрати від 40 до 80 тисяч доларів - залежно, хто буде донором. Небайдужі івано-франківці, які завітали на ветеранську кухню, вже подарували 100 тисяч гривень.

Реквізити для допомоги:

Приватбанк

5168 7427 1693 7788

Отримувач - Опришко Назар Тарасович

Повʼязані теми:

Наступна публікація