Закордонні лікарі видалили у Матвійка пухлину і потрібно завершити лікування, але коштів у батьків немає

Дата публікації
Перегляди
3736
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Закордонні лікарі видалили у Матвійка пухлину і потрібно завершити лікування, але коштів у батьків немає

Тараненко Матвій потребує обстеження

У перші тижні війни будинок родини був знищений, вони вимушені мешкати у родичів, зараз просто не мають можливість зібрати необхідну суму.

Кілька років тому читачі ТСН.ua вже знайомились із сином родини Тараненків. Женя отримав важку травму головного мозку ще у пологовому, у хлопчика була асфіксія і набряк головного мозку. Тож на відновлення дитини були потрібні значні кошти, щоб платити за реабілітацію у кваліфікованих центрах, читачі нашого сайту не один раз допомагали батькам в збиранні грошей на це.

За кілька років батьки хлопчика зважилися народити ще діток, і яке було здивування батьків, коли виявилось, що мама Жені вагітна двійнею. Малюки з’явились на світ цілком здоровими у 2018 року, але подальшого розвитку подій не можна передбачити навіть у жахіттях.

Коли одному із малюків - Матвійку - було три роки, у дитини діагностували гострий енцефаліт. Це сталося влітку 2021 року. Малюк почав важко ходити, почалися нічні посіпування схожі на судоми, емоційно Матвій був нестабільним. Лікування, яке проводили мало допомагало, тож батьки вирішили, що мусять за будь-яку ціну врятувати здоров’я ще одного сина і цього разу повезли Матвія до закордонних фахівців на додаткову діагностику.

Родина зібрала максимально можливі для них кошти і вивезла дитину до стамбульської клініки. Там перевірили роботу мозку і зазначили, що значних відхилень немає, які б призводили до такого стану малюка, тож місцеві лікарі наполягли на МРТ грудної клітки, черевної порожнини і тазу. Результати виявились невтішними, стало очевидно, що тіло дитини насправді атакує пухлина, і попередньо злоякісна. «Нас перевезли в онкологічний центр дообстежуватись, була призначена термінова операція оскільки втрачено багато часу, і вже транспортувати дитину до України не було змоги", - розповідають батьки.   

7 жовтня 2021 року малюка прооперували і видалили пухлину. Гістологія показала, що пухлина була злоякісною, але оскільки її видалили повністю і вона не встигла поширитись, тож подальше лікування у хлопчика було порівняно "м'яким". В подальшому лікарі наполягали на обов'язковому обстеженні дитини кожні три місяці, та в ситуацію втрутилась повномасштабна війна в Україні. "Весь цей час від початку війни лікар невролог зв'язується з нами по конференц-зв'язку, призначає ліки дистанційно. Стамбула просив нас привезти дитину на післяопераційне обстеження та проходження курсу дорогостоящими препаратами ще наприкінці минулого року, але через війну можливість зібрати таку суму в мене немає. На другий тиждень початку війни окупанти зруйнували наш будинок і ми живемо у родичів", - розповідає батько дітей. 

На все обстеження і лікування потрібно 3 тисячі доларів, батьки благають допомогти, щоб остаточно пролікувати дитину. 

Реквізити для допомоги:

Карта Приват Банку

4149 6293 5502 1528

Тараненко Олександр Євгенович

Повʼязані теми:

Наступна публікація