43 "неумисних" удари ножем: підозрювана у вбивстві поліцейської в Києві розповіла свою версію

43 "неумисних" удари ножем: підозрювана у вбивстві поліцейської в Києві розповіла свою версію

Фото: ТСН.ua

Підозрюваній обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці без застави.

Довго перебуває у депресії і не пам'ятає, як усе сталося: підозрювана у вбивстві столичної поліцейської сьогодні, 9 березня, розповіла свою версію подій у суді. Тіло співробітниці кіберполіції знайшли у ніч проти неділі, 7 березня, біля житлового будинку. А у її вбивстві слідчі підозрюють її подругу дитинства.

Про це 9 березня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

До зали суду її у кайданках заводить конвой. Це підозрювана у вбивстві своєї подруги, із якою були знайомі ще зі школи. Із журналістами ні вона, ні її родичі, які прийшли до суду, спілкуватися відмовляються. Суддю навіть просять закрити слухання, але та - відмовляє.

Усе сталося у ніч проти неділі - жителі багатоповерхівки почули крики і зателефонували до поліції. Попід вікнами правоохоронці знайшли тіло жінки, а при ній посвідчення співробітниці кіберполіції. Загиблою виявилася 37-річна Святослава Петрова. Жінка працювала у поліції із десяток років, останні три - у кіберполіції. Тож серед версій вбивства була і професійна діяльність, але згодом її відкинули.

"Вона не займалася роботою, пов'язаною із розкриттям бандитизму чи інших злочинів, що могло б потягнути негативні напрямки", - сказав керівник оперативного-аналітичного відділу Департаменту кіберполіції України Євгеній Панченко.

Слідчі перевіряють камери, дзвінки і виходять на підозрювану - подруга дитинства, із якою Святослава була у той вечір. Жінку затримують. Підозрюють, що майже пів сотні ножових ударів серед вулиці нанесла вона.

"Ми змогли за її свідченнями знайти засіб вбивства - ніж, з яким вона наносила тілесні ушкодження", - зазначив керівник поліції Києва Андрій Крищенко.

Загибла Святослава Петрова / Фото: Святослава Богданівна (Facebook)

Сьогодні в судовій залі майже усе за підозрювану Юлію говорить її захисник. Каже, що Святослава, Юлія і її кума зібралися ввечері в квартирі напередодні свята посидіти разом. Показує судді селфі, на якому всі усміхнені – мовляв, чвар не було. Далі кума пішла, а Юлія з Святославою вирішили пройтися вулицею. А далі, каже версію підозрюваної, як приязна розмова перетворилася на напад із пляшкою і ножем.

Захисник додає, що тривалий час його клієнтка, у якої є двоє неповнолітніх дітей, перебуває у депресивному стані. Просить цілодобовий домашній арешт із браслетом, мовляв, вбивство не було умисним.

"43 ушкодження призвели до смерті. Про яку відсутність умислу може йти мова?, - каже прокурорка Вікторія Самченко і наполягає на найсуворішому запобіжному заході. – Просимо тримання під вартою без можливості застави".

ТСН вдалося поговорити із матір'ю загиблої. Жінка розповідає, що донька не була агресивною. У те, що саме вона спровокувала сварку і напад, не вірить. Підозрює, що убивство сталося через давню неприязнь.

Врешті суд обирає підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці без можливості вийти під заставу. Після цього підозрювана непритомніє. До тями її приводять правоохоронці.

Новини України: підозрювана у вбивстві столичної поліцейської розповіла свою версію подій

Новини України: підозрювана у вбивстві столичної поліцейської розповіла свою версію подій

Повʼязані теми:

Наступна публікація