Абітурієнтам, які забули паспорт під час основного ЗНО, не дозволять зареєструватись на додаткову сесію

Абітурієнтам, які забули паспорт під час основного ЗНО, не дозволять зареєструватись на додаткову сесію

Всі можуть скористатись додатком "Дія", а ксерокопія паспорту не підходить.

Сьогодні стартувало ЗНО - основна сесія розпочалася з тесту з хімії. Складати цей предмет забажало близько 13 тисяч учасників.

Про це йдеться в ТСН.16.45.

Біля пункту тестування у Києві до початку за понад дві години почали збиратись учасники ЗНО. Хвилюються сьогодні майже 13 тисячі абітурієнтів по всій країні. Це невелика кількість, тому пункти для тестування в основному відкривали у великих містах. У пункті у Києві хімію пишуть і з сіл лівобережної частини Київщини. З ОТГ везуть централізовано - автобусом. 

Допуск до пунктів тестування відбувається з дотримання карантинних вимог. Усіх просять тримати дистанцію, на вході міряють температуру і закликають весь час бути в масці.

Працівники, які забезпечують проведення ЗНО, теж у масках, хоча більшість з них щепилася.  «Щеплення за бажанням. Людина мала оцінити свої можливості. Ми маємо десь 70% щеплених тих, хто прийде до пункту», - каже директорка Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва.

Учасники тестування все ж мають приспустити маску: один раз, коли у них перевіряють документи. Показати слід оригінали сертифіката, паспорт та запрошення-перепустку. І на цьому етапі в учня з Броварів почалися проблеми. Він узяв із собою копію паспорта і його не пустили на тестування. «Це не кінець світу, я мама такого ж учасника ЗНО. Пишеш заяву і вони дадуть дозвіл на проходження додаткової сесії», - пояснює жінка.

Новини України: як відбулося перше цьогорічне ЗНО

Новини України: як відбулося перше цьогорічне ЗНО

Однак, у центрі оцінювання якості освіти, повідомили, що такого дозволу не дадуть. «Цьогоріч можна йти, якщо ви взяли документ в додатку «Дія». Ксерокопії не є документами. Учасник, який прийшов з ксерокопією, не може зареєструватись на додаткову сесію, бо учасник немає поважної причини», - пояснюють у відомстві.

Поважна причина - це хвороба, стихійне лихо, викрадення документів чи смерть когось з рідних.

Скільки учасників не потрапили на перше тестування, даних поки що немає. Загалом складати ЗНО цьогоріч будуть майже 400 тисяч абітурієнтів. Чимало охочих зареєструвалися на англійську, яка буде у вівторок. Найбільше - на українську та українську мову і літературу. Цей тест буде 1 червня. Завершиться основна сесія 15 числа оцінюванням із географії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація