"Азовці" після обміну влаштували для цивільних незвичний тренінг із вибухами і "кров'ю немовлят"

Дата публікації
Перегляди
9143
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
"Азовці" після обміну влаштували для цивільних незвичний тренінг із вибухами і "кров'ю немовлят"

Влаштовують для цивільних тренінги із тактичної медицини, які дуже незвичні – це не лише накладання джгутів і зупинка крові.

Вони бились за Маріуполь, пройшли "Азовсталь" і російський полон, зокрема, в Оленівці, а нині, повернувшись додому, збирають гроші на допомогу українській армії і ведуть для цивільних курси тактичної медицини, йдеться в ТСН

Бійці «Азову» - медик Асана Ісенаджиєв, який рятував людей у підвалах “Азовсталі”, і Геннадія на псевдо «Репортер», який заїхав на завод уже пораненим, у відносно спокійному Києві на своїх тренінгах доводять людей до надзвичайного стресу. 

27-річний Асан Ісенаджиєв рік тому шукав розірвані судини українських бійців в Маріуполі. Кримський татарин Асан став упізнаваний завдяки цій світлині, де він в рукавичках у крові показує сердечко, а далі просто у підвалах “Азовсталі” записав звернення до турецького президента Ердогана із проханням про процедуру екстракшн.

«Репортер», він же Геннадій, колись працював телеоператором, пішов служити до полку «Азов». У квітні минулого року Гена разом із підрозділом залишав правий берег Маріуполя, їхали на Азовсталь і потрапили під артобстріл. “Відірвало палець і пошкодило обличчя”, - розповідає він. 

Обидва хлопці вже в травні 2022 року з “Азовсталі” потрапили у полон. Саме азовців росіяни уже рік воліють не віддавати під час обмінів, але Асану і Гені пощастило. “Абсолютний рандом, обміни, на мою думку, проходять абсолютно рандомно, ніякої закономірності в тих, кого міняють, не має”, - переконаний Геннадій.

Нині вони обидва на реабілітації. Кажуть, намагаються не згадувати через що пройшли. Однак постійно пам’ятають про друзів і побратимів, які загинули або досі в полоні.

Зараз вони влаштовують для цивільних тренінги із тактичної медицини, які дуже незвичні – це не лише накладання джгутів і зупинка крові. Найголовніша частина цього тренінгу –  задимлений підвал. Хлопці з “Азовсталі” зробили все, щоби учасники тренінгу навчились рятувати людей в нестерпних умовах. 

В напівосвітленому, задимленому підвалі інструктори кричать на учнів, поливають їх водою і підривають петарди. Їхнє завдання  - навчити цих людей надавати допомогу потерпілим за умови найсильнішого стресу. Учасники тренінгу хлопцям вдячні. “Неочікувано, на адреналіні, але такі речі необхідно проходити”, - кажуть учні. 

Асан і Гена наголошують, такі тренінги з димом і вибухами навіть неможливо порівняти з тим, що українські бійці проходять на фронті. Тренінги хлопці збираються проводити ще. Завдяки їм збирають донати на допомогу українським бійцям. Купують те, що може врятувати життя.

Читайте також:

Запорожці навіть за пів року після руйнування їхнього житла не можуть отримати бодай якусь допомогу

Навіть війна не стала на заваді: у Львові 10 медиків із США взялися оперувати українських дітей

Кілька сотень осколкових поранень, ще й 5 - кульових: боєць вижив після "войнушки з кац***ми"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація