Без коротких спідниць та декольте: в Національному авіаційному університеті запровадили вимоги до зовнішнього вигляду

Без коротких спідниць та декольте: в Національному авіаційному університеті запровадили вимоги до зовнішнього вигляду

Фото: ТСН.ua

Студентів можуть не пустити в будівлю через коротку спідницю чи шорти.

Без декольте, коротких спідниць, без шортів і зі стриманим макіяжем в осіб жіночої статі. Такі вимоги до зовнішнього вигляду - студентів та працівників розробили в Національному авіаційному університеті. Ця пам'ятка потрапила до мережі й викликала чимало запитань: хто і як визначатиме глибину декольте та довжину спідниць, та чи можна приходити з макіяжем особам чоловічої статті. 

Про це 9 липня йдеться в сюжеті ТСН.19:30

Тато, мама і Богдана поспішають до приймальної комісії на консультацію. Донька у коротеньких шортиках та топіку на бретельках. Поріг вишу не переступає. Бо щойно Богдана дізналася, що там є вимоги до зовнішнього вигляду.

"А це дуже смішно", - кажуть студенти. 

Ці студенти уже ознайомилися з новими правилами. Там, зокрема, ідеться, що не можна бути в шортах і спідницях, що вище 10 см від коліна.

"Вони мають на проході з лінійкою стояти. Чи є спідниця", - жартують студенти. 

Новини України: без декольте і шортів – в одному зі столичних вишів запровадили суворий дрес код 

Новини України: без декольте і шортів – в одному зі столичних вишів запровадили суворий дрес код 

Правила, що стосуються зовнішнього вигляду, складаються з 11 пунктів. Там не тільки заборона шортів і коротких спідниць, ще не можна носити занадто декольтовані блузки, футболки, а макіяж в осіб жіночої статі має бути стриманий.

"За мірками університету у мене сукня закоротка, декольте заглибоке. На роботу мене так пустили, а сюди не можна. Чому спробую запитати у ректора. А щоби розмова вдалася - трішки причепурюся", - каже кореспондентка ТСН Інна Боднар. 

В університет пускають не одразу. На ґанку вже два охоронці, які поки що не розуміють, як керуватися новими правилами дрес-коду.

Де ж та межа - роз'яснити ректор не може, бо в закордонному відряджені. Цю функцію делегували проректорці. Правила зовнішнього вигляду, каже, формулювали колегіально і не очікували, що чи не кожен пункт викличе стільки уточнень: про 10 см для спідниці - це образно, мірятимуть на око. Що написали про стриманий макіяж осіб жіночої статті, то це для того, щоби не перераховувати через кому усіх осіб жіночої статі, які є у стінах вишу.

Коли писали свої правила, каже, то вивчали досвід інших вишів. Зокрема Харківського автомобільно-дорожнього. У них є цілий морально-етичний кодекс, і там, щоправда, про довжину спідниць та глибину декольте ні слова, але є про те, що волосся має бути чистим, а нігті підстрижені.

Проректорка каже, що правила носять рекомендаційний характер і за їх недотримання покарання немає. Студенти ж кажуть інше.

"Ми, як випускники проходимо обхідні листи і там треба обійти багато кабінетів. Не пустили дівчину і попросили перевдягнутися, бо була у короткій спідниці", - кажуть студенти. 

"Авіаційники" ж обіцяють правила зовнішнього вигляду доопрацювати. Суть не змінюватимуть, просто перепишуть так, щоби не було зайвих запитань.

Нагадаємо, студенти коледжу культури знущалися з однолітка під Запоріжжям. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація