Бойові медики поблизу Бахмута під обстрілами їздили по “віскі” з “колою”, а тепер навчають цього своїх наступників

Бойові медики поблизу Бахмута під обстрілами їздили по “віскі” з “колою”, а тепер навчають цього своїх наступників

Бійці тренуються рятувати життя за стандартами НАТО, які підкріплені реальним бойовим досвідом, бо медики і солдати щойно повернулися з Бахмута.

З передової - одразу навчати новачків. Бойовий підрозділ тероборони, який щойно повернувся з Бахмута, уже тренує новоспечених бойових медиків за натівськими стандартами та максимально наближено до реальних бойових дій, йдеться в ТСН

За легендою тренувань на позиціях розв’язався стрілецький бій, майже одразу працює ворожа артилерія, бо радіостанції повідомляють, що є поранений. Побратими по двоє, прикриваючи спини один одному, йдуть за ним просто в епіцентр вогню. Раз за разом група евакуації кидає димові шашки - це прикриття від прицільних пострілів противника. Поранених більшає. “Грозний, Грозний, я Сова. У нас один віскі”, - звучить у рації, що значить, що на полі бою тяжкопоранений, пояснює начмед підрозділу. “Важкопоранених називають “віскі”. Легкопоранених – “колою”. І ми розуміємо скільки екіпажів треба відправляти на евакуацію. Що терміново, що не терміново. Ми розуміємо, що 5 "віски" і розуміємо, що на три машини ми не справляємось”, - пояснює начмед Олександр Ткаченко. 

На ношах витягають тяжкого, інший поранений іде з допомогою побратима. Далі найважче – переправа через річку під постійним вогнем ворожої артилерії, де чекає машина медиків. Її знову прикривають стрілкотнею і вона рушає якомога швидше, подалі від “червоної зони”.

Допомога медиків на полі бою одна з найважливіших у ланці евакуації бійця. Від їхньої роботи і того, як вони накладуть пов’язки та турнікети залежить, чи доїде поранений до стабілізаційного пункту і чи буде живий по дорозі до шпиталю. От саме в ці хвилини екстреної допомоги медики зважають на час. Інколи він вимірюється секундами, які можуть коштувати життя. Тому кожен крок має бути відточеним до автоматизму. “Цей час транспортування і потрапляння до медиків, ми можемо втратити хлопців внаслідок кровотеч активних чи поранень у грудну клітину з порушенням дихання”, - пояснюють медики.  

Тут тренуються рятувати життя за стандартами НАТО, які підкріплені реальним бойовим досвідом, бо ці медики і солдати щойно повернулися з Бахмута. Тепер тренують інший підрозділ, який от-от має поїхати у зону бойових дій. “Тільки під час щоденних занять і тренувань вони відточують свої навики, бо справжній бій – це вже екзамен для кожного із них. І треба не тільки врятувати власне життя і убезпечити його, а й ще необхідно врятувати чиєсь інше життя”, - зазначає командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв.

Читайте також:

В Києві школа тринадцять років закрита на реконструкцію: що з нею не так

Будуть нові атаки РФ: експерт попередив українців про важкі дні

Винен за двома статтями: Трампа засудили за сексуальне насилля, на черзі ще 5 скандальних судів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація