Бойовики зірвали знімання ТСН у Мар'янці обстрілом із великого калібру

Бойовики зірвали знімання ТСН у Мар'янці обстрілом із великого калібру

Бойовики вже не приховують свої обстріли навіть удень.

Бойовики самопроголошеної "ДНР" стріляють просто посеред білого дня і водночас заявляють, що перемагають вогнем Збройні сили України, до того ж, відтепер, попри заявлене перемир'я, дозволяють своїм бійцям відкривати вогонь, щоби вражати вогневі точки противника. Й одразу після цієї заяви в прифронтову Мар'їнку прилетіла міна.

Про це йдеться в ТСН.16.45.

Мар'їнка - це частина фронту, де між позиціями ЗСУ і бойовиками від ста до двох сотень метрів. Тут неозброєним оком можна бачити, що відбувається у ворога на опорниках. «Вони зараз відновлюють свої старі позиції, видно, де їх не було, дим з’являється, вони роблять свої фортифікаційні споруди», - кажуть бійці.

Улітку тут чи не щоночі підповзають до позицій диверсанти противника. І чи не щодня, в будь-яку пору року, працюють ворожі снайпери. І днями одразу після снайперського вогню тут бойовики почали бити з кулеметів, всі кулі полетіли до села, до місцевих. На щастя, ніхто не постраждав.

Але і зараз за позиціями, просто поміж будинків, бійці в Мар'їнці пересуваються дуже обережно. «Була команда взагалі припинити пересування, а ми тут ходимо», - кажуть військові.

Новини з фронту: бойовики ДНР використовують заборонену зброю та порушують перемир'я

Новини з фронту: бойовики ДНР використовують заборонену зброю та порушують перемир'я

Бійці нервують, бо ворог усі пересування знімальної групи може добре бачити. І за мить це знаходить свої підтвердження – починаються розриви, які змушують групу і їхній супровід ховатись.

Уже в укритті військові розповідають, що бойовикам не сподобався рух на позиціях, тож просто посеред дня вони вирішили кинути в бік збройних сил міну забороненого 82-го калібру. Відповідь бойовикам полетіла уже за кілька хвилин.

Повʼязані теми:

Наступна публікація