“Чи будеш прильоти фотографувати?”: бабуся із Бахмута стала зіркою TikTok, але не знала про це

“Чи будеш прильоти фотографувати?”: бабуся із Бахмута стала зіркою TikTok, але не знала про це

74-річна пані Любов, яку у соцмережах назвали «бабцею з Бахмута»

74-річна пані Любов, яку у соцмережах назвали «бабцею з Бахмута» підкорила глядачів своїм спокоєм і мимоволі започаткувала новий тренд у тіктоці.

74-річна мешканка Бахмута започаткувала новий тренд у TikTok. Відео, де вона під обстрілами спокійно показує волонтеру наслідки ударів, набрало понад п’ять мільйонів переглядів. Героїня ролика лише нещодавно евакуювалася до Харкова, йдеться в ТСН.

Під обстрілами пані Любов веде волонтера показувати постраждале подвір’я. “Ми до підвалу зайшли, я показала підвал. І з підвалу тільки вийшли, а тут прилетіли гуси-лебеді. І одразу кажу, пішли приліт покажу”, - пригадує жінка. 

74-річна пані Любов, яку у соцмережах назвали «бабцею з Бахмута» підкорила глядачів своїм спокоєм і мимоволі започаткувала новий тренд у тіктоці. Але через обстріли у самої жінки Інтернету не було. Про те що стала зіркою дізналась від волонтерів, які зняли це відео. “Мені всі телефонували, не тільки Україна, з Німеччини подруга каже: Люба, ми тебе бачили”, - розповідає Любов.

74-річна пані Любов, яку у соцмережах назвали «бабцею з Бахмута»

З Бахмуту жінка з чоловіком виїхали лише, коли і в їхній  дім влучив ворожий снаряд. Каже, попри снаряди, які літали над головами, не могла сидіти у підвалі. “Як тільки десь стрільне, дим. Я вже побігла дивлюсь, а шо там, а хто там. Розумієте? А раптом там людині, треба допомагати”, - каже вона.

І була неабияк корисна - організовувала роздачу продуктів, координувала волонтерів і допомагала пораненим. “Я відчиняю хвіртку, а біля мене падає жінка. “Люба, поранена”. Ми з племінником і з чоловіком занесли її до хати. Помила її, обмила. Зателефонувала спочатку знайомій із травматології. Вона мені сказала, що треба зробити”, - ділиться жінка. 

Чоловік пані Люби, який прожив з нею 52 роки, з усіх сил намагався вберегти свою дружину. “Її ж не залишиш одну. По-любому, хочеш-не хочеш, а треба йти. Стояла на транспортерній стрічці. Перед цим був там приліт. Я її забрав і тільки забрав, буквально, в хату, а там уже приліт і транспортерної стрічки немає. Або стояла ось, наприклад, біля воріт, от тільки загнав її до хати, приліт. А в цьому місці, де вона стояла вже у воротах, метал пробита дірка”, - розповідає чоловік Любові Володимир. 

Зараз подружжя живе у Харкові. Облаштуватися на новому місці допомогли волонтери і небайдужі підписники, зворушені історією жінки. “Привезли посуду, газовий балон заправлений, матраси. Все це назбирали. Сюди приїхали. Вони приїхали з одной сумкою, без капців. Це все підписники”, - розповідає волонтер Віталій. 

Втім, попри підтримку, пані Любов та її Володимир вже не можуть дочекатися коли повернуться до рідного Бахмута.

Читайте також:

До контрнаступу готові: бійці штурмових бригад показали, чим дивуватимуть ворога

Директорка запросила на каву: у закладі Запоріжжя після скандалу з військовим через його форму спробували перепросити

"Відчула, як вибила собою склопакет": постраждалі біля зачиненого укриття у Києві люди пригадали жахи трагедії

Повʼязані теми:

Наступна публікація