Цими днями Україна буде однією з найтепліших країн Європи – синоптики

Цими днями Україна буде однією з найтепліших країн Європи – синоптики

Особливо тепло відчують у західних областях.

Різкий весняний стрибок відчується сьогодні у кожному регіоні України. І кажуть, синоптики, що цими днями Україна буде однією з найтепліших країн Європи.

Про це йдеться в ТСН.12.00.

На Сході стовпчики термометра підіймуться до дев’яти градусів, а от до рекордних плюс 18 повітря прогріється у Західних регіонах. У Львові комунальники готуються дати раду талому снігу та кризі, які знову можуть падати з дахів будинків. Там сьогодні обіцяють +16.

Зараз у Львові вже +10, але це ще не межа, бо за кілька годин додасться ще +6 і це буде температурний максимум. У Львівському гідрометцентрі кажуть, що востаннє так тепло було 31 рік тому. «Повітряні маси, які надходять до нас з північного-заходу і заходу приносять до нас от такі помірно теплі повітряні маси. Саме в цей день сьогодні була максимальна температура 16,4 градуса, ми можливо підійдемо до цієї відмітки», - кажуть синоптики.

Втім, таке тепло - головний біль для комунальників, адже різке танення може призвести до нових падінь снігу та бурульок. З дахів просто течуть річки. Люди оминають небезпечні місця і огороджувальні стрічки, але загалом і львів’яни і туристи неабияк радіють різкому потеплінню, п’ють каву на літніх майданчиках, призначають зустрічі у парках і просто гуляють та насолоджуються сонечком.

Погода в Україні: чи готові комунальники Львова до різкого потепління

Погода в Україні: чи готові комунальники Львова до різкого потепління

Та радіти такому теплу довго не доведеться, вже від завтра температура поступово падатиме. У найближчі дні синоптики кажуть морозів не буде, але обіцяють дощ. Вже навіть сьогодні ввечері можливий мокрий сніг, тож ховати теплі речі ще не час. Одягатися радять добре, бо таке раптове і короткотривале тепло дуже підступне.

Повʼязані теми:

Наступна публікація