Ціни на оренду квартир у Дніпрі злетіли до небес: де знайти дешеве або безкоштовне житло (фото)

Ціни на оренду квартир у Дніпрі злетіли до небес: де знайти дешеве або безкоштовне житло (фото)

Фото: dom.ria.com

У Дніпрі ціни на оренду житла зросли після повномасштабного вторгнення Росії і тримаються на високому рівні вже понад пів року. І зовсім безпідставно. Власники квартир скористалися великим напливом вимушених переселенців до міста.

На сайтах із пошуку нерухомості ОLX.ua та dom.ria.com ціни стартують від 5 тисяч гривень за "вбиту" однокімнатну квартиру в віддаленому районі міста.

Квартири "вбиті", а ціни - "космос"

Так, на "12 кварталі" пропонують орендувати квартиру площею 18 кв. м за 5 тисяч гривень на місяць. Окрім того, комісія за послуги ріелтора складає 100%. Тобто при заселенні необхідно одразу сплатити 15 тисяч гривень.

Фото: OLX

Ще далі від центру міста - на Червоному Камені та житловому масиві Західний можна орендувати квартири за 6 тисяч гривень. На фото видно, що ремонт у них робили кілька десятків років тому. Оголошення також розміщені від посередників.

Фото: dom.ria.com
Фото: dom.ria.com

І таких пропозицій у Дніпрі - купа. На житловому масиві Тополь-3, який розташований на виїзді з міста, здається однокімнатна квартира за 10 тисяч гривень. Її стан - на фото.

Фото: OLX

Варто зазначити, що ціни на двокімнатні квартири у Дніпрі стартують від 6-7 тисяч гривень. Пропозиції із свіжим ремонтом - від 9,5 тисячі. Трикімнатну квартиру можна орендувати мінімум за 10-12 тисяч гривень.

Фото: OLX
Фото: dom.ria.com

Орендувати житло майже неможливо

Переселенці скаржаться в Мережі, що зняти житло в Дніпрі майже неможливо - ціни високі, адекватних пропозицій обмаль, ще й рієлтори беруть велику комісію.

"Терміново потрібно житло у Дніпрі. Сім'я ВПО 3 людей. Оскільки до Дніпра приїхало дуже багато людей, знайти квартиру майже не можливо. Якщо в цій групі хтось здає в оренду якесь житло, з радістю його орендуємо", - пише переселенка на ім'я Ольга.

Скриншот

Студентка другого курсу, переселенка Анастасія намагається знайти співмешканку, з якою разом буде орендувати квартиру.

"Шукаю співмешканку, щоб потім разом знайти квартиру, що буде всіх влаштовувати. Фото рандомної квартири, не звертайте уваги. Зараз тяжкий період, тому треба один одному допомагати", - пише дівчина. На її оголошенні понад тисяча переглядів.

Фото: OLX

Як знайти дешевий або безкоштовний прихисток у Дніпрі

Якщо ви переселенець та шукаєте безкоштовний прихисток у Дніпрі, Дніпропетровській області або в інших регіонах України, пошукайте його на платформі "Допомагай". На сайті також можна запропонувати допомогу людям, які залишилися без житла через війну, якщо ви маєте вільну кімнату, квартиру або будинок. 

Скриншот

Існує схожий сайт "Потреба". Там можна розмістити оголошення про те, що ви потребуєте допомоги з житлом або можете її надати.

Скриншот

У Дніпрі вам також може допомогти Телеграм-канал "Житло для біженців без комісії". Його створили рієлтори-волонтери. Там щодня розміщують оголошення про оренду бюджетних квартир без комісії, пропонують безкоштовне житло або тимчасовий прихисток в шелтерах.

Скриншот

Нагадаємо, якщо після повномасштабного вторгнення Росії ціни на оренду житла в Києві впали майже на 50%, то станом на вересень вони повернулися на довоєнний рівень.

Криза на трудовому ринку не минула, ціни на продукти та товари першої необхідності продовжують зростати, тому жити в столиці стає дедалі складніше фінансово. Непоганий варіант зекономити - переїхати до передмістя Києва. ТСН.ua дізнався, скільки коштує орендувати житло в передмісті Києва, як туди дістатися та де можна відпочити.

Кинули, тікаючи від війни – на Київщині з'явилося багато безпритульних тварин

Кинули, тікаючи від війни – на Київщині з'явилося багато безпритульних тварин

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація