Дівчина з минулого: мешканка Вінниці кілька років замість сучасного одягу носить сукні 19 століття

Дівчина з минулого: мешканка Вінниці кілька років замість сучасного одягу носить сукні 19 століття

Міла Поворознюк - популярна в Мережі.

Дівчина із минулого або леді-вінтаж: саме так називають вінничанку Мілу Поворознюк, яка вже кілька років замість сучасного одягу носить вишукані сукні й капелюшки 19 століття. Модна блогерка знана в місті, а також популярна в Мережі.

Де бере вбрання і чи має зиск від свого захоплення, розповіли у сюжеті ТСН.Ранок 22 квітня. 

Сотні суконь із шовку, велюру та атласу. Одяг, зшитий за модою 19 століття, Міла Поворознюк носить вже кілька років. Багато мережива, обов’язковий корсет і капелюшок – все це невід’ємні атрибути її гардеробу. Частину одягу жінка шиє сама, а решту замовляє або шукає на барахолках. "Наприклад, вінтажна накидка - це ідеальний приклад моди 1890-1900 років. Її я знайшла в секондхенді", - розповіла жінка.  

Інформацію про те, як одягались 100 років тому, шукає у старовинних  журналах. Образ створює не лише сукня, каже модниця, а й панчохи, взуття, прикраси і, обовязково, білизна. "Під'юбник один, під'юбник другий і - це ще не все. Зверху окремо маєчка, яка робить "голубіну грудку". Їх дуже любили до 1914 року: тут об’єм і тут об’єм", - пояснила вона. 

Новини України: вінницька блогерка носить вишукані сукні й капелюшки ХІХ століття

Новини України: вінницька блогерка носить вишукані сукні й капелюшки ХІХ століття

У Міли - 13 котів, яких вона підібрала на вулиці. Про них і про старовинне вбрання багато розповідає у Мережі. Коли в неї з'явилося 300 тисяч підписників, то хобі почало приносити дохід. "У мене рубрики на тематику історичних серіалів, де я даю рецензії", - каже вона. 

Але зупинятися лише на одязі Міла не збирається. Разом з чоловіком купила сільський будинок. Після ремонту у стилі минулих епох хоче перевезти туди старовинні меблі. Крім того, у планах відкрити ательє вітнажного одягу, аби інші теж змогли приміряти на себе старовинний образ. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація