Доба на збори: у Херсонській області тривають позачергові навчання резервістів

Доба на збори: у Херсонській області тривають позачергові навчання резервістів

Фото: ТСН.ua

У навчаннях беруть участь понад 300 осіб.

Позачергові навчання бригади територіальної оборони тривають на Херсонщині. Чоловіки, які колись відслужили і ті, хто у війську не був, відпрацьовують основи вогневої підготовки, тактичної медицини, радіозв’язку та мінної безпеки. Навчання відбудуться у кількох районах області.

Про це 10 квітня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Вони не служать в армії, але в разі потреби можуть взяти до рук зброю, аби захистити край, де живуть. Різні за віком, професіями і рівнем військової підготовки. Пліч-о-пліч вчаться і вдосконалюють навички, стріляють, практикуються в радіозв’язку, надають першу медичну допомогу, вивчають вибухівку і зброю.

Тут вчаться понад три сотні чоловіків. На цей час вони звільнені від роботи, ночують у казармах, харчуються солдатською їжею. Майже усі — на навчаннях не вперше. На збори мали не більше доби. Швидко зібратися, кинути свої справи, повідомити роботодавців і прибути на місце призначення — теж вміння, яке мали відпрацювати.

Новини України: в Херсонській області тривають позачергові навчання бригади територіальної оборони

Новини України: в Херсонській області тривають позачергові навчання бригади територіальної оборони

Підрозділи територіальної оборони не є бойовими. Їх призначення — тримати оборону і порядок у разі небезпеки.

"Вони не використовуються як піхота, вони для охорони захисту об’єктів і комунікацій, охорони і захисту морського узбережжя. Ми чудово розуміємо обстановку, яка зараз склалася. І ми забов’язані захищати наш дім, нашу територію, всіма своїми засобами. Підрозділи тероборони готові реагувати на загрози і виклики", - сказав командир тероборони Сухопутних військ України Анатолій Баргилевич.

"У першу чергу люди повинні знати і розуміти, куди, що робити, як робити. І як користатися тією ж зброєю, щоб максимально швидко дати відсіч", - зазначив голова Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир.

Далі навчання тероборони продовжать на інших локаціях. Зокрема, на стратегічних об’єктах та морському узбережжі. Такі ж збори саме тривають і в інших південних областях України. А наступні, більш масштабні навчання на Херсонщині заплановані у травні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація