Два роки без обміну полоненими: хто вирішує питання та на що сподіваються рідні

Два роки без обміну полоненими: хто вирішує питання та на що сподіваються рідні

обмін полоненими / Фото: Офіс президента України

Рідні тих, хто роками за проукраїнські погляди сидять у донбаських тюрмах, просто вірять -  колись вони їх обіймуть.

Рівно два роки без обміну полоненими. Нині, перед Новим роком, родини тих, кого російські найманці тримають в тюрмах окупованої частини Донбасу, сподівалися, що їхні рідні повернуться додому. Адже і наприкінці грудня 2017-го, і 2019-го років саме відбувались масштабні обміни. Тож була віра, що ця традиція продовжиться. Але - ні.

Про те, чому в цьому році обміну не буде - 29 грудня йшлося в сюжеті ТСН.19:30. 

В полоні окупантів Донбасу наразі, за даними СБУ, 301 людина. І обмін можна організувати за лічені дні - в цьому переконує правозахисниця Тетяна Катриченко. Вона вже кілька років займається  долею полонених та їхніх родин. І впевнена, питання обміну вирішує лише одна людина - очільник Кремля.

Чому впродовж двох років не відбувалось обміну полоненими | Новини України

Чому впродовж двох років не відбувалось обміну полоненими | Новини України

Кремль використовує полонених, як заручників. І відпускати їх готовий, лише якщо Україна визнає окуповані частини Донбасу окремими республіками. Сергій Гармаш - один із тих, хто веде перемовини у засіданнях тристоронньої контактної групи. Зізнається, у питанні обміну він - песиміст. Коли може відбутися обмін, він сказати не може.

Але рідні тих, хто роками за проукраїнські погляди сидять у донбаських тюрмах, просто вірять - колись вони їх обіймуть. Цією вірою й живуть.

Нагадаємо:

Бойовики висунули Києву умови для проведення обміну полоненими.

Речник української делегації у ТКГ, радник очільника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що у списках на обмін з бойовиками - понад 90 осіб: це військовослужбовці та співробітники спецслужб України, які потрапили в полон під час виконання бойових завдань.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація