Екіпаж САУ врятував знімальну групу ТСН, авто якої застрягло в полі на найнебезпечнішому напрямку фронту під час бою

Екіпаж САУ врятував знімальну групу ТСН, авто якої застрягло в полі на найнебезпечнішому напрямку фронту під час бою

САУ витягує авто

Екіпаж САУ виїхав із укриття і допоміг машині зрушити, попри небезпеку свого викриття, воїни не змогли залишити авто із цивільними людьми під можливим обстрілом.

Окупанти на Донбасі полюють на техніку і намагаються її нищити ударними дронами “Ланцетами”. Ще від осені минулого року ці дрони-камікадзе дуже дошкуляли армійцям. Тепер їх навчились збивати і просто на очах знімальної групи ТСН знищили один з них, щоправда кореспонденти мали всі шанси опинитись під вогнем ворожої зброї, однак українські артилеристи врятували екіпаж. 

Щойно воїни збили ворожий об’єкт у небі, ймовірно ударний російський дрон “Ланцет", як знову може щось прилетіти. Бо працює ворожа артилерія, тож знімальна група, яка рухалася до місця призначення, мусила щоразу спинятися, аби почути чи бува снаряд летить не в їхній бік.

Проте і українські коптери у небі і скореговують роботу гармати, яка має дати добрячу відповідь по ворогам. “У противника багато місць, де він може накопичити свої сили і звідти починати подальший свій наступ. Вони до роти можуть накопити і звідти ломанутись. Вони там як макаки бігають”, - розповідають бійці.

Пілоти квадрокоптерів передають координати артилеристам, а група ТСН виїхала зафіксувати, як вони нищитимуть окупантів. Та під звук пострілів української гаубиці машина практично намертво застрягла у багнюці просто посеред поля на найнебезпечнішій ділянці на фронті. Тож вже що їм лишалося – кинути авто і шукати хоч якесь укриття. 

Не минуло й кілька хвилин, як “окоп” знадобився, почалися звуки стрільби ствольної артилерії. Одразу й не зрозуміло чия - українська чи ворожа. 

Машина ж на полі легко помітна для ворожих дронів, тож надії вибратися було мало. Як стається найнеочікуваніше – та сама гаубиця, роботу якої їхала знімати група ТСН, виринає з обрію, аби витягнути авто із багна.

Це ризик, якому в цю мить піддають себе артилеристи, бо така техніка для ворогів - пріоритетна ціль, до того ж, коли вона на полі. Та армійці  пошкодували життя цивільних. За якихось кілька хвилин гусенична самохідка рятує і авто, знімальну групу і швидко їде геть, до свого укриття.

Читайте також:

Для постраждалих від війни фіни збудували модульне містечко з усім необхідним, в якому можна жити 50 років

Авдіївка чи не найдовше за війну потерпає від обстрілів: яким місто було до "руського міра"

На Херсонщині росіяни всіяли село фугасними авіабомбами та замінованими тілами свої солдат

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація