Харків готується до відкриття оновленого зоопарку: коли почнуть приймати відвідувачів і чим дивуватимуть їх

Харків готується до відкриття оновленого зоопарку: коли почнуть приймати відвідувачів і чим дивуватимуть їх

Останні 5 років зоопарк був зачинений через реконструкцію, тож навідувалися туди лише доглядачі.

Після тривалого оновлення, в Харкові збираються відкрити один із найстаріших українських зоопарків. Масштабна реконструкція в звіринці розпочалася майже 5 років тому і відтоді туди навідувалися лише доглядачі. За цей час у зоопарку з'явилися нові пожильці.

Про це йдеться в сюжеті ТСН. 19:30.

Спочатку ремонт у зоопарку планували зробити за два роки. Але реконструкція затягнулася аж на п'ять. Тепер міська влада обіцяє прискоритись, і відкрити сучасний звіринець вже наприкінці цього літа, на День міста.

Деякі тварини досі у старих помешканнях, поки будуються нові та сучасні. В оновленому зоопарку більше не буде заґратованих вольєрів. Їх замінять скляні та електричні огорожі. А на слонів, приміром, відвідувачі зможуть подивитися з естакади.

"Людина буде не через ґрати дивитися на якогось ув'язненого у в'язниці, а буде дивитися на тварину, яка природно пасеться, їсть травичку, який гризе більшу тушу", - розповідає директор Харківського зоопарку Олексій Григор'єв.

Новини України: у Харкові відкриють один із найстаріших українських зоопарків після 5-річного ремонту

Новини України: у Харкові відкриють один із найстаріших українських зоопарків після 5-річного ремонту

Для того, щоб оновлений харківський зоопарк був сучасним і цікавим і дорослим і дітям, використовували досвід інших країн, де такі заклади успішно працюють десятиріччями.

"Я об'їздив майже всі найбільші зоопарки Європи. І в кожному брали щось краще. Припустимо, жирафник дивилися в Кельні. Дуже багато взяли у празького зоопарку, бо в Празі дуже гарний зоопарк", - каже секретар міської ради Харкова Ігор Терехов.

Орангутанг Жора зі своєю подругою з Франції до Харкова перебралися кілька років тому. Одразу ж освоїлись на новому місці і вже сумують без відвідувачів. Аби розважити непосидючих мавп, їм зробили головоломку зі смачною винагородою за кмітливість.

"Там треба увімкнути свій мозок і інтелект. Придумати, де знайти паличку. Як прогнати горішок, щоб його дістати. Тобто, вони увесь день чимось зайняті. Тому що, якщо вони не будуть зайняті, вони будуть розбирати нам вольєр", - пояснює зоологиня Харківського зоопарку Вікторія Козирева.

Індійські слони Аун і Тенді вже обживають новесенький вольєр, щоб швидше звикли до місцини, велетнів заохочують ласощами.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація