Хлопчик на ланцюгу: вітчиму загрожує до 5 років в’язниці, а мати проганяла ТСН матюками і обливанням водою

Хлопчик на ланцюгу: вітчиму загрожує до 5 років в’язниці, а мати проганяла ТСН матюками і обливанням водою

Фото: Криворізьке районне управління поліції

Дем’ян уже тричі втікав з дому.

У Кривому Розі Дніпропетровської області 30-річний чоловік прикував 7-річного сина Дем’яна своєї співмешканки до батареї, аби той не втік. А потім пішов у своїх справах. Малий дотягнувся до телефона та викликав поліцію. Копам також пожалівся, що батьки його часто б’ють.

Про це 24 липня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

7-річний хлопчик викликав поліцію до приватного сектора Кривого Рогу. Сказав, що вітчим прикував його до батареї і разом з мамою пішов на роботу. Коли правоохоронці зайшли у хату, побачили, що дитина й справді сидить на ланцюгу.

Поліцейські кажуть, щастя, що малий не розгубився і дотягнувся до телефона. Копам хлопець сказав, що дорослі часто його б'ють. Тож малого одразу відправили до лікарні. А його маму і вітчима затримали.

"Як пояснює чоловік, ці дії він вчинив, тому що раніше хлопчик неодноразово покидав домівку. На теперішній час 30-річного зловмисника затримано", - сказала речниця Криворізького відділу поліції Оксана Лєсонєн.

Фото: Криворізьке районне управління поліції

Мати вітчима Романа Наталія Ковальчук каже, той вже понад рік живе тут, з новою родиною, але хлопець його не сприймає.

"Рому, сина, чи боїться, якось так, і тікає, щоб не покарав, чи не набив", - каже жінка.

Говорить, що син, напевно, посадив хлопця на ланцюг, щоб той вчергове не втік.

"Так він вважав, напевно, за потрібне, але це неправильно, звичайно", - зазначає жінка.

Показує хату родини. Крихітні кімнати, видно, що родина живе небагато. Показує ліжко, на якому копи знайшли хлопця.

Те, що Дем’ян у свої 7 років вже втричі тікав з дому, підтверджують і сусіди. Начебто, кажуть, хлопець їде до бабусі, у село під Кривим Рогом.

"Хлопець такий, напевно - одірви і викинь. Його в хаті закрили - він вибив вікно і через сітку втік. Було чути, що кричали на нього", - розповідає сусід Віталій Фролов.

Новини України: у Кривому Розі чоловік прикував пасинка до батареї, щоб той не втік з дому

Новини України: у Кривому Розі чоловік прикував пасинка до батареї, щоб той не втік з дому

Мати Дем’яна працює охоронцем, а її 30-річний співмешканець - на водоканалі. На обліку соцслужб родина не перебувала. Але сусіди, хоч п'яними їх ніколи не бачили, батьків впевнено називають неблагонадійними.

"Щось у нього не в порядку, і мама така сама. Вони навчалися у спецшколі. Не дуже благонадійна сім’я", - каже сусідка Людмила Біла.

31-річну маму Дем’яна після допиту відпустили додому. Телекамерам вона не рада. Поливає знімальну групу водою та матюкається. А потім взагалі починає жбурляти каміння і різний мотлох, влучає в авто.

Чоловіку за виховання ланцюгом загрожує до 5 років ув'язнення. Щодо мами - чи позбавляти її прав на Дем’яна - соцслужби ще вирішують.

Хлопчика тим часом оглянули медики. Крім синців і садин, проблем зі здоров’ям у нього немає. Поки посадовці вирішують його долю, він перебуватиме спочатку у лікарні, а потім в реабілітаційному центрі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація