"Хочеш отримати славу, а отримуєш голосування": Зеленський прокоментував конфлікт Шмигаля і Степанова

"Хочеш отримати славу, а отримуєш голосування": Зеленський прокоментував конфлікт Шмигаля і Степанова

Фото: УНІАН

Президент заявив, що просив працювати в команді, а нікого не відставляти.

Володимир Зеленський зазначив, що покладає відповідальність за відставку вже колишнього міністра охорони здоров’я Максима Степанова на нього самого і його не бажання працювати в команді. І натякнув, що ексочільник МОЗ прагнув більшої слави і від цього виникали конфлікти у міністерстві, і дестабілізація роботи уряду.

Про це президент повідомив на пресконференції, 20 травня.

Зеленський заявив, що у цій ситуації став на бік прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. «Головний конфлікт між прем'єр-міністром і міністром охорони здоров'я - я дійсно став на бік прем'єр-міністра. Я вважаю, що дестабілізація уряду вплине на стабільність в Україні. Я вважаю, що це була відповідальність міністра охорони здоров'я України і я вважаю, що вони дуже мало працювали разом з головним санітарним лікарем», - зазначив президент.

Окремо він додав, що ставиться до Степанова позитивно, але вважає, що бажання слави йому зашкодило. «Степанов знає, що я до нього дуже гарно ставився і він знає, що я говорив: "Не треба відстороняти головного санітарного лікаря, треба працювати однією командою. Не треба відстороняти прем'єр-міністра. Всіх треба підключити". Це велике питання. Але всі ми іноді хочемо отримати славу. А іноді, коли ти хочеш отримати славу, ти отримуєш голосування», - заявив Зеленський.

Про можливу відставку Степанова говорили давно, але 14 травня до Ради надійшло подання прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля про відставку очільника МОЗ Максима Степанова. Йому закидають провал вакцинації від коронавірусу.

18 травня ВР звільнила Степанова і сьогодні новообраним міністром став головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

Чому спалахнув конфлікт між Шмигалем та Степановим

Чому спалахнув конфлікт між Шмигалем та Степановим

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація