Індія зупиняє експорт вакцини Covishield: Ляшко пояснив, чим щеплюватимуть українців

Індія зупиняє експорт вакцини Covishield: Ляшко пояснив, чим щеплюватимуть українців

Фото: Віктор Ляшко/Facebook

В Україну в травні прибуде 1,7 мільйона доз вакцини SKBio, яка виробляється за ліцензією AstraZeneca. 

Попри те, що Індія зупинила експорт вакцини Covishield за кордон, українці, які щепились першою дозою цього препарату, отримають і другу. 

Про це заступник міністра охорони здоров'я і головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко сказав 25 березня в прямому ефірі ТСН.19:30

"Всі, хто отримав першу дозу вакциною Covishield, також отримає другу дозу, яка зроблена на цій платформі. Ми сьогодні використовуємо 500 тисяч доз цієї вакцини для першого щеплення. Національна технічна група експертів, враховуючи рекомендації із Великої Британії, Німеччини, Франції також рекомендувала Міністерству охорони здоров'я перенести другу дозу із чотирьох тижнів на 12 тижнів. Тому у нас є в запасі три місяці, щоб поставити наступні партію вакцини", - пояснив Віктор Ляшко. 

Віктор Ляшко прокоментував ситуацію з вакцинами

Віктор Ляшко прокоментував ситуацію з вакцинами

Також він наголосив, що в Україну в межах ініціативи COVAX у травні прибуде 1,7 мільйонів доз вакцини SKBio, яка виробляється у Південній Кореї за ліцензією AstraZeneca. 

"Хотів би наголосити, що вакцина від AstraZeneca не залежно від того, на якій платформі вона виробляється: чи це на європейському майданчику, чи в Індії, чи в Кореї - вона може бути поєднаною, як для першого, так і для другого щеплення. А тому в нас очікується наступна поставка вакцини. Плюс у нас є поставка вакцини SKBio, яка також виробляється за ліцензією AstraZeneca на корейському майданчику, і в рамках механізму COVAX до кінця травня ми повинні отримати 1,7 млн доз вакцини. Її вистачить, щоб зробити, як перше, так і друге щеплення", - пояснив головний державний санітарний лікар України. 

Нагадаємо, очільник МОЗ Максим Степанов запевнив, що попри зупинку експорту Індією вакцини, Україна замовлення отримає вчасно.

До України прибула китайська вакцина "Коронавак"

До України прибула китайська вакцина "Коронавак"

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація