Чому Росія атакує Київ і тилові міста: експерт розкрив новий головний задум Путіна

Чому Росія атакує Київ і тилові міста: експерт розкрив новий головний задум Путіна

Ракетна атака на Київ 29 травня / Фото: Associated Press

Сьогодні у окупантів було завдання вирахувати місце розташування Patriot, вважає Світан.

Від осені окупанти вже кілька разів змінювали тактику обстрілів України – атакували по понеділках, потім масовано атакували кожні два тижні. Зараз росіяни розпочали комбіновану тактику з використанням вночі дронів, а зранку - ракет. За словами експертів, ворог постійно експериментує, намагаючись прорвати українську ППО. Але тепер, саме цими днями, у росіян з’явилося ключове завдання, в якому важливу роль відіграють міста, віддалені від лінії фронту.

Про новий задум ворога в коментарі для ТСН.ua розповів військовий експерт Роман Світан.

"Те, скільки триватиме та чи інша тактика ворога – залежить від завдань, які перед собою він ставить. Тактика змінюється під завдання, – каже Світан. – Сьогодні у окупантів було завдання вирахувати місце розташування Patriot. Вночі вони атакували дронами та ракетами. Після цього занесли дані до бортових комп’ютерів і вдень випустили 11 "Іскандерів".

За словами Світана, ціллю, найімовірніше, були наші пускові установки та локатори.

"Те, що ракети були знищені – це наші хлопці – молодці. Друге загальне завдання ворога – змусити нашу ППО використати максимальну кількість протиракетного боєкомплекту, третє завдання – не допустити ухвалення рішення про переміщення наших систем ППО до лінії фронту. Тобто росіяни ухвалили рішення гатити по тій території України, яка віддалена від лінії фронту, щоб ППО залишалась на цих територіях, де перебуває".

На запитання, чого варто чекати з військової точки зору, Світан каже так: "Однозначно, що вони будуть домагатися того, щоб системи ППО розташовувалися не на лінії фронту. Скільки триватиме наступ – стільки вони будуть тримати в напруженості. Якщо вони припинять гатити, то наше керівництво одразу ухвалить рішення про переміщення вільних систем ППО на лінію фронту для прикриття наших військ. Іншими словами, відбувається асиметричний тиск на систему ППО".

Ракетна атака Києва 29 травня

Росія двічі за добу намагалася завдати удару по Києву. Проміжок між першим і другим нападом становив 6 годин. Під час нічної атаки постраждали Голосіївський, Подільський та Святошинський райони Києва. Так, у Подільському уламок ворожого об'єкта впав на дах одноповерхового приватного будинку, а у Святошинському районі рятувальники ліквідовували пожежу.

А об 11 годині росіяни знову завдали удару по столиціі. У КМВА повідомили, що відомо про падіння шести уламків ракет у чотирьох районах столиці:

  • в Оболонському – біля АЗС, на дорозі і в зеленій зоні.
  • у Деснянському – на території одного з парків.
  • у Дніпровському – на дорожньому покритті в різних місцях.

30 травня Росія також здіснила масований обстріл столиці. Силам ППО вдалося знищити 29 дронів з 31 запущеного.

"Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 29 ударних БпЛА. Майже усі дрони уражені на підступах до столиці та у небі Києва", - повідомили у Повітряних силах.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація