Кліматичні гойдалки: лікарка порадила, як метеозалежним людям пережити перепади погоди

Кліматичні гойдалки: лікарка порадила, як метеозалежним людям пережити перепади погоди

Фото: ТСН.ua

За словами лікарів, частіше на зміну погоди реагують жителі великих міст, які мало рухаються і не часто перебувають на свіжому повітрі.

У четвер, 25 лютого, у Києві було до плюс 15 градусів тепла. Синоптики прогнозують, що вже у п'ятницю, 26 лютого, на півдні і заході буде навіть 19 градусів тепла. Але вже у вихідні температура стрибне вниз і пройдуть дощі зі снігом. Кліматологи пояснюють, що такі кліматичні гойдалки притаманні нашим помірним широтам. Особливо навесні і восени. Але від таких стрибків страждають метеозалежні люди.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

За словами лікарів, частіше на зміну погоди реагують жителі великих міст, які мало рухаються і не часто перебувають на свіжому повітрі. Під час зміни атмосферного тиску жителі мегаполісів можуть відчувати головний біль, біль у суглобах, зміну настрою, тривогу, і навіть, загострення алергій.

"Це може бути і серцебиття, дуже часте серцебиття, задишка, запаморочення, навіть втрата свідомості. Раптом може піднятися тиск у зовсім здорових людей", - каже лікарка-кардіологиня Тетяна Плахотна.

Але найважче різкі зміни погоди, особливо температурні стрибки, переносять люди із серцево-судинними та неврологічними захворюваннями, розповідає кардіологиня. Так, люди із підвищеним тиском – гіпертоніки – особливо важко реагують на зниження температури.

Наближення циклонів, яке супроводжується посиленням вітру та збільшенням вологості, відчувають люди із низьким тиском – гіпотоніки.

"Вражається нервова система, вегето-судинні дисфункції у вигляді запаморочення, головні болі", - пояснює кардіологиня.

Новини України: як захистити свій організм від кліматичних гойдалок

Новини України: як захистити свій організм від кліматичних гойдалок

Аби легше пережити температурні стрибки людям із серцево-судинними та хронічними захворюваннями лікарка радить заздалегідь вживати ліки. Іншим:

  • частіше бувати на свіжому повітрі;
  • приймати контрастний душ;
  • відмовитись від жирної їжі;
  • каву замінити на трав’яний чай;
  • пити не менше двох літрів води на день;
  • відмовитись від алкоголю;
  • збільшити вживання свіжих овочів, фруктів;
  • займатися спортом.

Вже післязавтра погода в Україні різко зміниться, попереджають синоптики. Температура впаде і задощитиме на всій території країни.

"Нічна температура буде близько нуля – слабкий мінус, слабкий плюс, але денна температура вже не буде така висока. 1-7, 1-6 градусів тепла. На початку березня такий температурний фон буде триматися, а далі навіть можливе зниження. Нічні морози навіть будуть. Але це вже після 4-5 березня", - повідомила провідна синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Синоптики кажуть, що чекати на справжню весну слід не раніше другої половини березня. Тоді і метеозалежним має стати легше.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація