Коли у війні настане переламний момент і яка зброя стане вирішальною: відповідь експерта

Коли у війні настане переламний момент і яка зброя стане вирішальною: відповідь експерта

Фото: Генеральний штаб ЗСУ / Facebook

Поразка російських військ в Україні означає смерть для Путіна, вважає експерт.

Військовий експерт Петро Черник припускає, що переламний момент на фронті буде наприкінці весни або на початку літа. Зброя, яка дозволить суттєво змінити перебіг війни, - це авіація.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів військовий експерт Петро Черник. 

Він наголосив, що не варто недооцінювати ворога. Очільник Кремля не шкодує особового складу і кидає його на забій. За його словами, "видихати нам ще рано, тиск противника скажений".

"До переламної точки, на мій погляд, ще доволі далеко. Я дуже обережно прогнозую, на мій погляд, це кінець весни - початок літа. Коли ми по-справжньому "наситимося" важкими танками, і є велика надія, що до того часу надійне авіація. Саме авіація допоможе переламати перебіг війни. Це зброя, яка міняє правила гри", - наголосив він.

Черник порівняв російську армію з німецькою під час Першої світової війни. Він провів паралелі і вважає, що на ЗС РФ чекає така ж доля, що і німців. 

"Український верден" на Сході. 1916 року майже 10 років тривала люта битва між німецькии та французькими військами на півночі Франції під Верденом. У підсумку битва виявилася з нульовою сумою. Ні французи, ні німці не досягнули переваги, але відбулася дуже серйозна подія. Німці втратили свій наступальний потенціал, в кінцевому підсумку вони зазнали поразки, бо їхня воєнна машина надломилася. На мою думку, це зараз відбувається і з російськими військами. То дуже величезна дуга - це Вугледарсько-Сіверсько-Бахмутська дуга. Є один нюанс. Німці надломили свій стратегічно-воєнний потенціал, однак ще довгих 2 роки війна тривала, а весною 1918 року ще й організувала контрнаступ, і тільки в листопаді 1918 року кінцево зазнала поразки. Як для росіян, так і для нас війна - екзистенційна. Поразка - це означає смерть для Путіна", - зауважив він.

Нагадаємо, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко назвав, які українські міста є під загрозою.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація