Кроки багатьох країн світу спрямовані на демотивацію Росії від подальших агресивних кроків - Кулеба

Кроки багатьох країн світу спрямовані на демотивацію Росії від подальших агресивних кроків - Кулеба

Фото: Право на владу

У ток-шоу "Право на владу" говорять про концентрацію російських військ біля українських кордонів. Росія демонстративно брязкає зброєю та підігріває ситуацію на Донбасі.

На думку очільника МЗС України, подальше загострення з боку Росії буде кроком, який занадто дорого їй коштуватиме.

Про це це в ефірі ток-шоу "Право на владу" заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Ті рішення, які ухвалюються і проробляються зараз в багатьох столицях, - вони безпосередньо спрямовані на стримування Російської Федерації, на те, щоб демотивувати Росію від будь-яких подальших агресивних кроків. Тобто там, де вони знаходяться, вони мають зараз зупинитися, а потім просто відійти назад. І зрештою в кінці має відбутися і деокупація наших територій", - зазначив очільник МЗС.

Кулеба акцентував, що з партнерами ми зараз говоримо про те, що категорично неприпустимо повторювати їхні помилки 2014 року:

"І зараз ми бачимо, що цього немає. Це проявляється дуже чітко в двох елементах. По-перше, одностайна підтримка України миттєва. І ніхто не починає запитувати: "Хто там насправді винен? А може, Україна теж?" Дуже чітке: "Це робить Росія. Ескалацію робить Росія. Україна заслуговує на повагу за свою виважену позицію". Цю помилку ми усунули: коли вони не могли в 2014 році швидко визначити і зайнятий той чи інший бік. І по-друге - і це був мій ключовий сигнал і одна з ключових тем моїх розмов в Брюсселі і тих 17 телефонних розмов, які я провів за останні два тижні з міністрами закордонних справ інших країн: що за правильними своєчасними словами мають настати правильні своєчасні дії. І те, що сьогодні анонсовано президентом США - це один з прикладів таких дій. Мета - щоб ми зберегли життя людей. Щоб Росія відчула, що подальший наступ, подальше загострення є кроком, який занадто дорого їй коштуватиме", - акцентував Кулеба.

Нагадаємо, що Зеленський повідомив, що на порядку денному засідання РНБО було 7 питань. Найголовніше з них, яке розглядалося в таємному режимі, стосувалося ситуації на сході країни.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація