Кулеба окреслив ключові питання, в яких США підтримали Україну

Кулеба окреслив ключові питання, в яких США підтримали Україну

Фото: Ентоні Блінкен (Twitter)

Міністр розповів про деталі перемовин із Держсекретарем США

Україна і США мають дружні і партнерські перемовини, тож США підтримує реформи, які ведуться Зеленським і виступає на боці України в перемовинах із Росією.

Про все це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час ефіру ток-шоу «Право на владу».

Він додав, що під час його спілкування із Держсекретарем США Ентоні Блінкеном жодна зі сторін не висувала одна одній якісь вимоги, тому що рівень стосунків дружній і партнерський. «Тут не ведеться розмова мовою ультиматумів або умов», - запевнив міністр.

Він наголосив, що були три найважливіші моменти, які вдалося обговорити і які є позитивним сигналом для українців. « По-перше, він запевнив мене під час зустрічей, що жодних домовленостей щодо України без самої України США ніколи не робитимуть, і ми маємо бути всі у цьому абсолютно впевнені. По-друге, ми обговорили, яким чином США можуть мотивувати, або впливати на РФ для того, щоб вона виконувала свої зобов'язання за Мінськом і не нарощувала свою агресію. Це була дуже предметна розмова. Але оскільки це сфера конфіденційної дипломатії, я не буду вдаватися в деталі», - зазначив Кулеба.

Окремо обговорились питання реформ, які впроваджуються в Україні останні роки. За словами міністра, США оцінюють їх позитивно. «По-третє, державний секретар привіз ще один дуже чіткий сигнал про те, що президент Байден і нова адміністрація визнають ті успіхи в реформах в Україні, які були зроблені за президентства Зеленського, і вони готові допомагати Україні і президенту в продовженні цих реформ і у започаткуванні нових реформ. Серед яких боротьба з тим, що американці називають vested interest, а ми називаємо олігархами», - зазначив міністр.

Окрім цих трьох ключових моментів ще багато говорили про Донбас, про Крим, про безпеку Чорного моря. «Відбувся дуже предметний обмін інформацією», - підкреслив Кулеба.

Повʼязані теми:

Наступна публікація