Квіти кабачків у клярі: як приготувати та з чим смакувати

Квіти кабачків у клярі: як приготувати та з чим смакувати

ТСН.ua

Щоб було смачніше - поливаємо квіти соком лимону

Французи та італійці цю страву обожнюють. А українці лише знайомляться - квіти кабачків. Вони є чи не у кожної господині на городі, а от у меню - рідко. Як приготувати овочевий цвіт, - про це йшлося в сюжеті ТСН.19:30 22 липня.

Ця краса мегакорисна. Хоч і нечаста гостя на нашому столі.

Це - джерело клітковини, фолієвої кислоти, тобто вітаміну групи В, вітаміну А, магнію і продукт із низькою калорійністю.

Квіти потрібно зібрати, обмити, покласти у чашки і залити окропом. А поки приготуємо кляр - борошно, вода та спеції. Все слід ретельно перемішати.

Далі вмочимо у кляр кабачковий цвіт - і на пательню з гарячою олією

Городні делікатеси обсмажуються по кілька хвилин з кожного боку. Щоб було смачніше - поливаємо квіти соком лимону.

Це - найпростіший рецепт - навіть для ледачих. 

Хочете, щоб були не такі темні - треба брати біле борошно. Ніжності додасться, і якщо в клярі замість води - будуть яйця. Приправи - на ваш смак.

Але дієтологи радять їх не смажити на олії, а фарширувати - овочами, м’ясом, або ж навіть сиром з родзинками та запікати.

Можливе вживання у свіжому вигляді - додавання до салатів, як чисто окрема страва, з оліями, бальзамічним оцтом.

Читайте також:

Новини України: страва, яку обожнюють у Франції та Італії - як приготувати кабачковий цвіт

Новини України: страва, яку обожнюють у Франції та Італії - як приготувати кабачковий цвіт

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Наступна публікація