Локдаун у Туреччині: як реагують турки на нові обмеження і що чекає на подорожувальників

Локдаун у Туреччині: як реагують турки на нові обмеження і що чекає на подорожувальників

Фото: Associated Press

Туристи зможуть гуляти готелями, вулицями, відвідувати музеї та історичні місця.

Суворий локдаун у Туреччині - вже від четверга там посилять карантин. Діятиме він принаймні до 17-го травня. На цей період призупинять навчання в усіх освітніх установах і скасують проведення іспитів. Міський транспорт працюватиме з 50% навантаженням, а для міжміських поїздок доведеться отримувати спеціальний дозвіл. Продовольчі крамниці не працюватимуть у неділю.

Про те, чи стосуватимуться обмеження туристів - зокрема, як працюватимуть готелі та курорти - 27 квітня йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

"Вони (туристи - Ред.) зі своїми паспортами можуть гуляти готелями, вулицями, відвідувати музеї та історичні місця. Вони спокійно можуть пересуватись країною, без надмірного трафіку, без великого скупчення людей", - запевняє міністр туризму Туреччини Мехмет Нурі Ерсой. 

"Ми не можемо сказати, що кількість недужих на COVID-19 туристів була критичною в 2020-му році, оскільки всі готелі дотримувались правил та застосовували відповідні протоколи", - зазначає менеджер готелю.

Новини світу: як у Туреччині сприйняли локдаун і чи стосуються обмеження туристів

Новини світу: як у Туреччині сприйняли локдаун і чи стосуються обмеження туристів

"Починається сезон відпусток, готелі у нас не зачинені під час карантину, навіть у "червоних" зонах, і це дуже слушна ініціатива, бо люди контактують. Думаю, варто цьому окремо приділити увагу", - зазначив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, що Україна і Туреччина підписали меморандум про посилення співпраці в туристичній галузі. Плідна співпраця між країнами у сферах туризму і культури триває.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Локдаун в Україні 2021
Наступна публікація