Локдаун в Україні: ФОПи та найняті працівники вдруге зможуть отримати по 8 тисяч гривень

Локдаун в Україні: ФОПи та найняті працівники вдруге зможуть отримати по 8 тисяч гривень

Фото: Associated Press

Як і раніше, підприємцям, які через локдаун втратили доходи, держава буде виплачувати допомогу вісім тисяч гривень.

Вісім тисяч для ФОПів та найнятих працівників — вдруге за період пандемії держава дає матеріальну допомогу людям, які через локдаун не мають змоги заробляти. Відповідний закон підписав президент. На виплати підуть гроші із "ковідного" фонду.

Хто і як отримає підтримку від держави, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Сашко працює в ресторанному бізнесі. Хоча зараз, коректніше сказати, що працював. Із початком карантину він у неоплачуваній відпустці. До карантину хлопець заробляв понад двадцять тисяч гривень на місяць. Частину витрачав на оренду житла в Києві, частину на їжу. Примудрявся відкладати. Тепер сидить без доходів.

Сашко ФОП і розраховує на підтримку держави. Він і раніше претендував на вісім тисяч допомоги для малого бізнесу, та через технічні обставини минулого разу залишився без грошей.

Новини України: підприємці вдруге зможуть отримати допомогу від держави

Новини України: підприємці вдруге зможуть отримати допомогу від держави

Президент Зеленський підписав закон про допомогу для ФОПів. Як і раніше, підприємцям, які через локдаун втратили доходи, держава буде виплачувати допомогу вісім тисяч гривень.

Це гроші із "ковідного" фонду, каже народна депутатка Олеся Забуранна. На них можуть розраховувати всі ті, хто останні півроку працював і сплачував податки офіційно.

"Це безпосередньо наймані працівники, які сплачували ЄСВ. Головне, щоб зарплата за квартал не перевищувала 30 тисяч грн за місяць. Якщо співробітник на розсуд адміністрації був відправлений у відпустку за свій рахунок, він може претендувати на виплату", — пояснює нардепка.

Бізнес-леді Ганна Рахімова здає власну нерухомість в оренду. Вона також ФОП, але не підпадає під умови для отримання допомоги.

"Якщо я здаю в оренду ресторанному бізнесу, то від мене чекають знижку, або канікули. Навіть якщо людина отримає ці 8 тисяч, то їй може на хлібчик вистачить, або заплатити податки чи комуналку. А на оренду точно не вистачить", — говорить вона.

Для таких як Ганна, в Офісі простих рішень анонсують, що незабаром і вони матимуть певну допомогу.

Цього разу Сашко вивчив усі нюанси, і готовий оформити заявку на допомогу у додатку "Дія". Ця сума допоможе пройти період локдауну. Але він сподівається, що скоро зможе повернутись на роботу.

Нагадаємо, що зареєструватися ФОПам та найманим працівникам із "червоної" карантинної зони для виплат 8 тисяч грн допомоги можна буде від наступного тижня, 12 квітня. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація