Ляшко пояснив, для чого відправляти школярів на канікули на тиждень раніше

Ляшко пояснив, для чого відправляти школярів на канікули на тиждень раніше

Фото: УНІАН

Міністр зазначив, що школи не закриваються на карантин та не переходять на дистанційну освіту.

Для того, щоб зменшити темпи приросту інфікованих на COVID-19 серед дорослого населення, МОЗ пропонує розпочати осінні канікули в школах на тиждень раніше - від 18 жовтня. Згідно з прогнозами відомства, перенесення канікул на тиждень, як мінімум, на 15% збиває темпи приросту COVID-19.

Про це 13 жовтня в ефірі ТСН.19:30 заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Канікули ми просимо перенести на тиждень раніше з однієї причини. Коли ми запускаємо канікулярний період - зменшуємо активність дорослого населення. Люди менше відвозять дітей до школи, менше користуються громадським транспортом, менше контактують. Тим самим ми зменшуємо соціальну активність", - зазначив він.

За словами Ляшка, наразі не йдеться про те, що не спрацювала формула 80% (для очного навчання необхідно 80% вакцинованого проти COVID-19 педагогічного колективу у "помаранчевій" і "жовтій" зонах епіднебезпеки - Ред). Школи не закриваються на карантин, не переходять на дистанційну освіту.

Новини України: міністр МОЗ відповів на спільні питання ТСН та телеглядачів про коронавірус

Новини України: міністр МОЗ відповів на спільні питання ТСН та телеглядачів про коронавірус

"Для того, щоб зменшити темпи приросту інфікованих на COVID-19 серед дорослого населення, ми пропонуємо розпочати раніше канікули. Зараз на цій хвилі нам треба застосувати протиепідемічні норми, які б спрацювали і дали б ефект", - зазначив він.

Міністр також додав, що згідно з прогнозами МОЗ, перенесення канікул на тиждень, як мінімум, на 15% збиває темпи приросту коронавірусної хвороби.

Нагадаємо:

  • З огляду на погіршення ситуації з COVID-19 у навчальних закладах пропонують оголосити осінні канікули на тиждень раніше. Міністерство освіти і науки України звернулося до місцевих органів влади з рекомендацією вжити невідкладних заходів, спрямованих на збереження здоров’я дітей та працівників шкіл — зокрема, оголосити дострокові осінні канікули.
  • Наразі через захворюваності коронавірусом і ГРВІ, а також проблеми з опаленням в багатьох школах України вже почали змінювати графіки осінніх канікул для дітей. 
  • А ось київська влада відмовилася відправляти школярів на канікули на тиждень раніше. У КМДА запевняють, що в місті створені всі умови для безпечного продовження навчання, а значить - осінні канікули у київських школярів розпочнуться за графіком - 25 жовтня.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація