Масове отруєння у Вінницькій області: власник кафе перепросив і нарікає на псування продуктів у спеку

Масове отруєння у Вінницькій області: власник кафе перепросив і нарікає на псування продуктів у спеку

Дата публікації
Перегляди
35к
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Масове отруєння у Вінницькій області: власник кафе перепросив і нарікає на псування продуктів у спеку

На салат грішить більшість потерпілих, каже класна керівниця.

Святкування випускного закінчилося масовим отруєнням. У Вінниці 17 людей потрапили в інфекційні лікарні з діагнозом "гострий ентероколіт". Це випускники, їхні батьки та вчителі. Усі вони були на святкуванні в ресторані села Майдан Чапельський.

Про це йдеться в ТСН.16.45.

Нині заклад не працює. «Хочу повибачатись перед людьми, які захворіли», - каже власник кафе Олександр Сосола.

На території закладу багато альтанок - всі на відкритому повітрі, просто серед лісу. Каже, того дня у кафе відпочивало 60 людей. Отруїлись ті, які їли шашлик і салат. Запевняє - усе готували зі свіжих продуктів. Тож припускає, що страви зіпсувалися вже на столах через спеку. «Температура повітря, всі продукти готуються на кухні, виносять на вулицю, те саме м'ясо, майонез, курятина, кетчупи, за 3-4 години може зіпсуватись», - додає чоловік. 

Тим часом ті, хто опинилися у лікарні, згадують меню у пошуках страви, якої треба було уникати. «Нам подали картоплю молоду з маслом, нарізку, шашлик, салат: яйця, курка, ананас», - розповідає класна керівниця Катерина Холопкіна.

Саме на салат грішить більшість потерпілих, каже класна керівниця. У страві було багато майонезу і варені яйця. Зле стало всім вже зранку наступного дня. «Прочитала у вайбері в групі, що батькам і учням зле, я зразу випила вугілля. До кінця дня в мене піднялася дуже висока температура, дуже велика біль внизу живота і температура до 40 і не могла збити», - розповідає вчителька.  

Новини України: майже 20 вінничан після випускного опинилися в лікарні з отруєнням

Новини України: майже 20 вінничан після випускного опинилися в лікарні з отруєнням

У всіх пацієнтів однакові симптоми. Всі - під крапельницями з нудотою, болями в животі і високою температурою. «Стан середньої важкості, з харчовими отруєнням, скоріше всього сальмонельоз», - констатує завідувач  інфекційного відділення міської лікарні №1 Анатолій Чорний.

Тим часом кафе вже перевірила Держпродспоживслужба. В інспекторів нині 2 версії: «Перша - це забруднена сальмонелою курятина, яйце, або майонез, в тих умовах приготування призвів, що накопичився збудник. Друге - це зараження готових страв кимось із персоналу», - повідомляє перший заступник начальника Держпродспоживслужби Вінницької області Олександр Сорочан.

Остаточні висновки будуть наступного понеділка. Але в будь-якому разі за порушення санітарних норм власник закладу має заплатити 40 тисяч гривень штрафу. Тим часом пацієнтів із лікарень медики обіцяють відпустити лише за два тижні.

Повʼязані теми:

Дата публікації
Перегляди
35к
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Наступна публікація