Міністр оборони розповів про ситуацію на складах української зброї

Міністр оборони розповів про ситуацію на складах української зброї

Фото: УНІАН

Щодо компаній, які недобросовісно виконували оборонні замовлення, відкрито кримінальні провадження.

У підрядників Міноборони, які не завершили реконструкцію арсеналів, залишився єдиний шанс — добудувати їх за власні кошти.

Таку заяву зробив 9 грудня в прямому ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" міністр оборони України Олексій Резніков.

За його словами, стосовно недобросовісних підрядників, які не виконали своїх зобов’язань, уже відкрито кримінальні провадження. “Розслідування тривають, відбувається експертиза”, - зазначив міністр, наголосивши, що довіряти їм більше не можна. 

“У них є єдиний шанс... Або вони за власні кошти добудовують - і ми тоді робимо із експертизою оцінку, що зроблено, а що - ні. Якщо ні, то ми шукаємо інших підрядників, яким можемо довіряти”, - заявив Олексій Резніков.  

Як запевнив очільник Міноборони, якщо виявиться, що виділені на ці роботи кошти були витрачені чи розкрадені, відповідальні особи постануть перед судом і все закінчиться справедливим вироком.

“Але сьогодні справа правоохоронних органів - розслідування, а моя справа - завершити Програму живучості складів (вона так називається) для того, щоб забезпечити зберігання нашого резерву”, - підкреслив міністр.

Нагадаємо, ще у 2019 році президент України Володимир Зеленський підписав указ про покращення зберігання ракет, боєприпасів на арсеналах, базах та складах Збройних сил України.

Читайте також: 

Зеленський назвав озброєння, яке поповнить українську армію

Російська контрабанда: Міноборони отримало військове озброєння на 1 млрд грн

В Україні побудують новий патронний завод: попередній залишився в окупації

Повʼязані теми:

Наступна публікація