Модні образи львівського безхатька Славіка скопіював французький бренд одягу

Модні образи львівського безхатька Славіка скопіював французький бренд одягу

Скріншот

Львівський фотограф Юрко Дячишин, який зробив безпритульного знаменитим, вважає, що той був би радий успіхові та визнанню.

Ще у 2011 році львівський фотограф Юрко Демчишин помітив місцевого безхатька Славіка, який щодня вдягав інший одяг, стильно його комбінуючи. Він почав робити фотосесію і за деякий час створив цілий цикл “Славікс фешн”, тобто мода Славіка. Нещодавно дизайнери відомого французького бренду Vetements створили колекцію одягу, ідентичного тому, який носив безпритульний.

Про те, як з’явилися образи модного волоцюги, якими тепер надихається висока мода, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Юрко Дячишин пригадує, що безхатько Славік не просто щодня змінював одяг, який визбирував на смітниках, він також доробляв його, вносив свої елементи, щось дошивав. Домовитися з ним про зустріч для фото спершу було непросто, але згодом безхатько полюбив увагу до своєї персони і навіть сам пропонував зробити світлину.

“Йому це було дуже важливо, щоб хтось звернув увагу на те, що він робить”, - зауважив фотограф.

Після публікацій циклу фотографій “Славікс фешн” львівський безхатько став об'єктом зацікавлення індустрії моди.

Юрко Дячишин розповідає, що в 2014 році представники французького бренду Vetements вели мову про те, що привезти Славіка в Париж, знімати документальний фільм. Але безхатько раптом зник із вулиць Львова. Фотограф його ніде не міг знайти. А згодом дизайнери перестали звертатись із запитами.

Та ось через сім років французькі дизайнери нагадали про себе, створивши колекцію, ідентичну Славіковій. Лише без згадки про нього

Представники бренду, з якими намагалися зв’язатися з цього приводу, не дають жодних коментарів. Зрештою, модні видання уже ловили Vetements на плагіаті. Якось вони випустили дизайнерські футболки, які журналісти носили ще в часи ліванської війни 1982 року. Потім - продавали светри з нецензурними написами російською, сказавши великому шопінг-центру, що це протест проти війни у Грузії (засновник бренду має грузинське походження).

Фотограф Юрко Демчишин, який зробив Славіка відомим, позиватися до французького бренду за авторські права не збирається. Хоч образи і запозичені з його світлин. Каже Славік, мабуть, був би радий славі.

Новини України: всесвітньовідомий бренд одягу скопіював образи львівського безхатька Славіка

Новини України: всесвітньовідомий бренд одягу скопіював образи львівського безхатька Славіка

Повʼязані теми:

Наступна публікація