На Дніпропетровщині подекуди в кранах зникла вода, осушені фонтани: місцевих готують до невтішного розвитку

На Дніпропетровщині подекуди в кранах зникла вода, осушені фонтани: місцевих готують до невтішного розвитку

Фото: Pexels

У Кривому Розі містяни напередодні розгрібали питну воду в супермаркетах, проте згодом паніка минула.

До можливих перебоїв із питною водою готуються на Дніпропетровщині. Частина населених пунктів області заживлена з Каховського водосховища. Поки що вода всюди є, але в Криворізькому та Нікопольському районах уживають заходів задля її економії, йдеться в ТСН

 У самому Дніпрі рівень води в річці не змінився, в обласному центрі проблем з водопостачанням немає. Хіба от містяни піддалися паніці і після звістки про підрив греблі у місті майже на третину зросло споживання води. Вочевидь, люди почали робити запаси. 

Це було насправді зайве, адже місто Дніпро, як і більша частина області, не бере воду з Каховського водосховища. Від нього живиться лише Нікопольський район та частина Криворізького. У Кривому Розі містяни напередодні розгрібали питну воду в супермаркетах, проте згодом паніка минула. Централізоване водопостачання там є, але задля економії вжиті певні заходи: у місті відключили фонтани та заборонили шланговий полив. Обсяги використання має знизити і промисловість. Також у Кривому Розі зменшать тиск води уночі, тож її може не бути на горішніх поверхах. Також у деяких громадах поблизу воду подаватимуть за графіком. “Деякі громади - Нива Трудова, Апостолово, Зеленодольськ, Широке - водопостачання буде зранку до обіду. Тимчасово, поки не вирішиться технічне питання. Всі інші громади - без змін”, - повідомив голова Криворізької РВА Євген Ситниченко

В Нікопольському районі водоканали працюють у штатному режимі. Проте мешканців попросили зробити запаси питної та технічної води. Людей заспокоюють - до надзвичайної ситуації готувались, тож мешканці цих районів  без води не залишаться. “Райони забезпечені спеціалізованою технікою для підвозу води із системами доочистки, розроблена і проектно-кошторисна документація із забезпечення міст Кривий Ріг, Марганець, Покров та Нікополь сталим водопостачанням, зокрема за умов критично низького рівня води у водосховищі”, - зазначив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Міжнародні організації та благодійні фонди допомагають із доставкою бутильованої води, її також везуть до постраждалих районів Херсонщини. Дніпропетровська область відправляє до сусіднього регіону гуманітарні конвої з їжею та усім необхідним для постраждалих.

Сотня надзвичаників вирушили на Херсонщину рятувати людей. Там вже працюють сто п’ятдесят поліцейських із Дніпропетровщини. Крім того, чимало небайдужих вирушили до Херсонщини, аби вивозити звідти людей та тварин. 

Читайте також:

Херсонці рятуються від води під обстрілами, паводок за ніч піднявся в місті на 5 метрів

Порятунок тварин у Херсоні: як волонтери та військові шукають чотирилапих

"Що робить влада – я не знаю": жителька Херсона відверто розповіла про провал евакуації і брак човнів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація