На околиці Донецька росіяни підтягнули резерви: морпіхи на САУ "Гвоздика" гучно стримують штурми

Дата публікації
Перегляди
14к
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
На околиці Донецька росіяни підтягнули резерви: морпіхи на САУ "Гвоздика" гучно стримують штурми

САУ "Гвоздика" стримує ворожі штурми поблизу окупованого Донецька

За ними самими, зізнаються самохідники, цілодобово полює ворог і переважно з неба.

Навколо тимчасово загарбаного Донецька найбільших атакувальних зусиль окупанти докладають у напрямку - Авдіївки, Невельського та Мар’їнки. Наші піхотинці, що у контактних стрілецьких боях на ближній дистанції стримують навалу ворожих штурмових груп, твердять: без артилерії конфігурація передової вже давно мала би зовсім інший вигляд. Самі ж українські артилеристи кажуть: 80-ят відсотків пострілів роблять саме, аби зупинити російських штурмовиків, йдеться в ТСН

Команда: “до бою” лунає майже одночасно із розривами ворожих снарядів поруч. Зважати на вибухи у артилеристів бригади морської піхоти просто немає часу. На позиції українських захисників з боку  Донецька вкотре за останній тиждень почала висуватися ворожа піхота. “Вони десь починають наступати, намагатися наступати. То ми придушуємо”, - кажуть бійці. 

Навідник української “Гвоздики” твердить, аби скерувати гаубицю на ціль для першого пострілу йому потрібно кілька хвилин. “Мауглі” у цьому екіпажі - заряджаючий. Він не був бодібілдером та за понад рік на війни м’язи, зізнається, підкачав. Вже у момент заряджання снаряду знає, яку саме ціль ловитиме екіпаж. “Залежить від снаряду, теж. Якщо снаряд фугасний, то це звичайно, що по техніці. А якщо осколочна дія снаряду, то це, скоріш за все, по піхоті”, - каже “Мауглі”.

За ними самими, зізнаються самохідники, цілодобово полює ворог і переважно з неба. Гілки на їх бойовій машині, то зовсім не заради маскараду, бо від якості того маскування, без перебільшення, залежить життя. “Якщо погано замасковані будемо, то через 5-10 хвилин може бути десь поряд приліт. Шукають постійно, особливо після того, як працюєш. Інтенсивно працюєш”, - каже головний сержант взводу САУ 2С1 підрозділу морської піхоти Сергій.

Та під час бойової роботи, зізнаються морські піхотинці, вже не до маскування. Надто, коли стріляти доводиться, аби підтримати своїх побратимів на самім нулі. “Є влучання по цілі, де орки ховалися, знищили”, - констатують бійці після відпрацювання.

Цього разу групу ворожих “штурмовиків” наші артилеристи розбили ще на наближенні до української лінії оборони, та святкувати, визнають морпіхи-артилеристи, поки зарано. На околиці Донецька росіяни підтягнули резерви і спроба штурму точно не була останньою навіть для цієї доби.

Читайте також:

Командир зруйнованої "Мрії" зібрав для військових на 4 "пташки": ворогу помстяться за літак

Намагаються всидіти на кількох стільцях: країни ЄС критикують союзниць за обмеження продукції з України

У розбомбленому музеї в Куп’янську загинула працівниця, яка лише тиждень тому стала до роботи: подробиці трагедії

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація