На Вінниччині вшанували 23 спецпризначенців, які загинули торік на базі під ракетним обстрілом: навідника ще шукають

На Вінниччині вшанували 23 спецпризначенців, які загинули торік на базі під ракетним обстрілом: навідника ще шукають

У річницю загибелі поіменно згадали кожного героя.

Минув рік, як росіяни підступно вдарили ракетами по місцю базування спецпідрозділу поліції "Сафарі". Тоді загинуло 23 поліцейських із Вінницької, Черкаської, Рівненської та Закарпатської областей. Слідство дізналося, що вогонь тоді коригували і поліцейських зрадили, йдеться в ТСН.

Той день став чорним для всієї української поліції. Росіяни завдали кількох ракетних ударів по базі відпочинку, де дислокувався підрозділ “Сафарі”. Зробили це підступно - вночі, і не без допомоги зрадників. “Вони заїхали в приміщення, їх розмістили, але була людина, яка здала позиції, і після цього був ракетний удар. Слідство ще триває і визначаються люди, які були до цього причетні”, - каже в.о. начальника вінницького підрозіду "КОРД" Андрій Денисюк.

“22 числа вони мали йти на завдання, їх хтось здав, і вночі прилетіло три ракети, і потім ще касети”, - розповідає мама одного із загиблих.

Тоді загинуло 23 бійців поліцейського спецпідрозділу “Сафарі”, 9 із них - вінничани. Вони були друзями, і після загибелі всіх поховали поряд. В роковини загиблих героїв вшанували на міському кладовищі. “Всі бійці з досвідом, пройшли підготовку. 9 чоловік, які були кістяком підрозділу. Зараз ми підбираємо людей, але наших колег дуже не вистачає”, - додає керівник.

Хто зрадив поліцейських і здав їхню позицію росіянам, розслідує СБУ. “Займаються слідчі служби безпеки України, всіх обставин не можу повідомити. Це втрата, яку ми ніколи не заповнимо, бо поїхали наші найкращі спецпризначнці групи “А”, це ті, які були найпідготовленішими”, - каже начальник поліції Вінниччини Іван Іщенко.

У річницю загибелі на Вінниччині поіменно згадали кожного героя.

Читайте також:

Ворожі ракети двічі влучали в помешкання сім'ї на Запоріжжі: обидва рази врятувались дивом

На Чернігівщині вигадали, як розселити переселенців зі свого регіону у себе ж: люди обирають житло самі

Батько загиблого захисника Маріуполя на згадку про сина повторив його шлях, а з ним і півтори сотні однодумців

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація