Не платила за поїздки та вкрала гроші: у Рівному шахрайка масово ошукала таксистів

Не платила за поїздки та вкрала гроші: у Рівному шахрайка масово ошукала таксистів

Фото: pixabay.com

Поліція знайшла жінку та вручила їй повістку на допит.

Наїжджає на таксі на кількасот гривень та ще й позичає у водіїв гроші, мовляв, на ліки дитині. А згодом безслідно зникає. На Рівненщині жінка масово ошукує таксистів. У поліції вже з десяток заяв. Проте копи підозрюють, потерпілих в рази більше.

Про це 24 липня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Таксиста Івана знімальна група зустріла, коли на автовокзалі розпитували про жінку, яка масово ошукує водіїв. Іван, виявилося, один з потерпілих.

"Сказала, що їй треба гроші віддати дитині. Тисяча гривень. Свої віддав", - згадує таксист Іван.

Ще й повозив її у справах на кількасот гривень. Пасажирка обіцяла усе віддати, пішла за грошима – і зникла.

На гачок аферистки потрапив і Олег. Каже, після цього втратив віру в людей. Наїздила з ним на 400 гривень. Ще попросила зупинитись на АЗС за продуктами і алкоголем, який лиш до 22 години продається.

"Додавала певної метушні, що от-от кілька хвилин тільки лишилось. Відповідно я позичив їй 200 гривень", - каже Олег.

Обіцяла, що по приїзді чоловік розрахується. Але за містом під багатоповерхівкою, де нібито живе, щезла і вимкнула телефон. Тож Олег повернувся на заправку, щоб зробити фото шахрайки з камер спостереження.

"Під час перегляду відео виявилося, що вона пограбувала в цей час АЗС", - говорить Олег.

Схожі історії в рівненських таксистів на кожному кроці.

"Що мене, можливо, купило - що молода жінка до 30 років з дитиною. Я навіть не міг би подумати, що там могла бути якась афера", - каже таксист Петро.

Новини України: у Рівненській області жінка масово ошукує таксистів

Новини України: у Рівненській області жінка масово ошукує таксистів

Усі випадки почали "вилазити" після того, як один із водіїв звернувся до поліції.

"Взяла в нього грошові кошти в розмірі близько 600 гривень. Крім цього, в нього зникли з бардачка близько 5 тисяч гривень", - розповідає керівник слідчого відділення Рівненського районного управління поліції Вадим Артюхович.

Нині в копів вже з десяток заяв. Позичала то на дитину, то на маму, а щоб кермувальники нічого не запідозрили, лишала їм якісь речі.

"Мобільний телефон, сережки, як гарантія того, що вона повернеться. Мобільний телефон міг бути не працюючий, а золоті прикраси – дешева біжутерія", - каже керівник слідчого відділення.

Що ж це за жінка – їдемо шукати у селище Квасилів. Адже саме туди її найчастіше возили таксисти. Показуємо місцевим фото жінки - і вони впізнають. Виявляється, Оксана заміжня, має двох дітей. Сусід Сергій підтверджує, що вона живе в його будинку.

"Це щось страшне. Люстра ходором ходить. Там мати-перемати", - нарікає сусід.

У квартирі Оксани ніхто не відчиняє. Серед місцевих вона - на слуху.

"Під під’їздом стояв таксист з ротом відкритим. "Ну, що, - казав, - заяву писати не буду, щоб жінка не знала", - переповідають сусіди.

І таких, хто посоромився, чимало, гадає пан Іван. Бо теж ще заяву не писав. Та тепер вирішив твердо – зробить це сам і іншим ошуканим порадить.

Поліція вже вручила жінці повістку на допит. І просить усіх ошуканих звертатися до них.

Повʼязані теми:

Наступна публікація