Новий спалах COVID: дві області опинилася на межі "червоної" зони карантину

Новий спалах COVID: дві області опинилася на межі "червоної" зони карантину

Фото: Associated Press

Школярів почали відправляти на дистанційку.

Слідом за Прикарпаттям до "червоної" зони карантину можуть увійти Рівненська і Львівська області: в регіонах фіксують різке зростання кількості хворих на коронавірус.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 25 січня. 

Рішення повинна ухвалити Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. В Рівненській області масово хворіють діти. Навчання у 26 школах зупинено. Крім того, сотню класів перевели на дистанційку через COVID-19, грип та ГРВІ.

У Львівській області теж масово хворіють діти. У Львові зараз шпиталізують більше, аніж виписують. За два роки пандемії уперше маленьких недужих приймають одразу дві лікарні. Львівська міська почала приймати хворих лише чотири дні тому, але понад половина зі ста ліжок вже зайняті. Одна дитина - кисневозалежна. Наперердні з реанімації у стаціонарне відділення виписали наймолодшого пацієнта - тритижневого малюка.

Коронавірус в Україні: Рівненська та Львівська області можуть перейти до "червоної" карантинної зони

Коронавірус в Україні: Рівненська та Львівська області можуть перейти до "червоної" карантинної зони

У львівському "Охматдиті" також рекорд за весь час пандемії: палатах майже сто дітей із коронавірусом

Як повідомлялося, Івано-Франківська область першою від 24 січня потрапила до "червоної" зони карантину через зростання випадків коронавірусу. На Прикарпатті стрімко зростає кількість хворих - хоча лікарні ще не переповнені. Шириться штам "Омікрон". Він дуже заразний, але відносно легко переноситься. Саме тому більшість недужих лікуються удома, кажуть медики. Завдячують і вакцинації.

Читайте також:

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація