Новий великий наступ Путіна: експерт назвав, які українські міста перебувають під загрозою

Новий великий наступ Путіна: експерт назвав, які українські міста перебувають під загрозою

Фото: Getty Images

Ключовою точкою цієї війни, на думку Вадима Денисенка, є Мелітополь.

Якщо російська армія піде у великий наступ, про який говорять останні місяці, найімовірніше, під загрозою опиняться Донбас та або Запоріжжя, або Павлоград.

Таку думку в інтерв’ю ТСН.ua озвучив виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко.

"Якщо ми виходимо з логічних речей, то в цьому випадку, більше всього, північний напрямок зі сторони Білорусі найменш вірогідний. Їм потрібно щось робити на Донбасі. Вся соціологія говорить, що одна із причин, яку росіяни собі уже придумали і яка є для них важливою, "ми захищаємо народ Донбасу". Сам по собі Донбас Путіну не потрібен, але в силу того, що він сам себе загнав у пастку, він буде змушений воювати там. І другий напрямок - це, безумовно, або Запоріжжя, або Павлоград. У цю сторону, інших варіантів я не бачу. З моєї точки зору, ключова точка цієї війни - це Мелітополь", - розповів він.

Путін готується до реваншу

Як раніше повідомляли в американському Інституті вивчення війни, РФ у найближчі пів року спробує здійснити нову спробу рішучого наступу, найімовірніше, в Луганській області.

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов в інтерв’ю Washington Post заявив, що російські військові 2023 року спробують захопити більшу частину Донбасу.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що новий наступ РФ можливий на будь-якому напрямку. 

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація