Окупанти в Горлівці вже не ховають танки і посилюють обстріли

Окупанти в Горлівці вже не ховають танки і посилюють обстріли

Фото: Громадське ТБ

Свої дрони бойовики запускають одночасно із ОБСЄ.

Лазерна зброя на озброєнні в окупантів. На Світлодарській дузі бійці фіксують промені, які палять наші нічники та тепловізори. А вдень обстрілюють українські шанці зі станкових протитанкових гранатометів і кулеметів.

Про це йдеться в ТСН.16.45.

Боєць на позивний Сват розповідає про наслідки нещодавнього обстрілу їхніх позицій. Хлопці якраз облаштовували позиції:  «Один був пристрілювальний, а потім перевели вогонь на позицію результат обстрілу, почали ремонтувати бійничку і поцілили в дошку, розірвало два мішки».

Стріляли з автоматичного станкового гранатомета. Гранати залітали просто в окоп, але обійшлося, бо бійці були усі в укритті. "Вони стали більш неспокійні, коли було перемир’я, то таких обстрілів не було, час до часу прострілювали з кулеметів та стрілецької зброї", - додає Сват

Дедалі частіше солдати вглядаються не лише ворога на позиціях, а й у небо. Ворожі дрони-розвідники і коптери-бомбардувальники постійно курсують у небі над нашими укріпленнями. «Працюють переважно тоді, коли запускається безпілотник ОБСЄ, вони тоді запускають свої безпілотники», - каже боєць Хитрий.

Удень окупанти активно розбудовуються. І не зважають на безпілотники ОБСЄ, які час до часу фіксують появу нових окопів. 

Новини з фронту: яка ситуація на Світлодарській дузі

Новини з фронту: яка ситуація на Світлодарській дузі

З настанням ночі увага бійців на постах подвоюється. У тепловізор добре видно, де живуть окупанти - інфрачервоні промені фіксують з їхніх укриттів дим від вогню і тепло. Останнім часом на цій ділянці фронту з’явився лазер. Промінь окупанти направляють на наші нічники і тепловізори. Він може спалити сітківку ока.  «Я чув багато за лазер, але довгий час не було, а зараз вже почали зелений і червоний кольори», - розповідає військовослужбовець Бомбік.  

Війна видозмінюється і стає дедалі непередбачуваною: від стрілянини лазерами, бомбардувань з дронів та дистанційного мінування до обстрілів зі ствольної артилерії. На тому боці в районі окупованої Горлівки розвідка зафіксувала п’ять ворожих  танків. Окупанти вже не ховаються.

Новини з фронту: на Горлівському напрямку окупанти знову застосовують важку артилерію

Новини з фронту: на Горлівському напрямку окупанти знову застосовують важку артилерію

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Загострення на Донбасі: останні новини
Наступна публікація