"Пече – то воші здихають": вихователів Центру підтримки дітей у Львові звинуватили у недбалості

"Пече – то воші здихають": вихователів Центру підтримки дітей у Львові звинуватили у недбалості

Фото: pixabay.com

Бабуся одного із вихованців поскаржилася на недогляд, у закладі – це заперечують, а у міськраді створили комісію.

Вихователів Центру підтримки дітей при ліцеї "Просвіта" Львівської міської ради звинуватили у недбалому ставленні щодо своїх вихованців. Нібито неповнолітніх у ліцеї "Просвіта" утримують у жахливих умовах, а самі діти недоглянуті, із вошами та дозволяють собі курити у кімнатах, де проживають.

Про це Світлана Вотінцева, бабуся одного із вихованців Центру, написала у соціальних мережах.

"Майже цілий карантин розмножували вошей. Виводили нафтою і казали: "Пече – то воші здихають". Якщо в сім'ї це називається неналежне виховання, то як називається там? Деякі вихователі дозволяють собі вдарити, обізвати, говорять погані речі про їхніх рідних, погрожуючи психлікарнею", – стверджує Світлана Вотінцева.

За словами бабусі вихованця Центру підтримки дітей при ліцеї "Просвіта" Львівської міської ради, працівники закладу також нібито займаються самолікуванням дітей замість звернення до медиків. Жінка стверджує, що керівництво ліцею жодним чином не реагує на зауваження батьків та рідних дітей.

Фото: Світлана Вотінцева

У коментарі ТСН.ua директор Центру підтримки дітей при ліцеї "Просвіта" Жанна Харчун підтвердила, що онук Світлани Вотінцевої дійсно навчається у їхньому закладі. Проте, за її словами, звинувачення вихователів у недбалості щодо дітей – не відповідає дійсності.  

"Наші діти виховуються у гарних умовах. Ми дуже добре ставимось до наших вихованців. Дійсно, у наш заклад потрапляють діти із складним минулим, але ми намагаємось їм допомогти. Ця пані Світлана є бабусею нашого вихованця, проте вона і сама не завжди коректно поводиться у ставленні до вихователів. Стосовно її допису – це повна брехня. До того ж, її онук не позбавлений батьківського піклування. І сама бабуся теж могла б подбати про онука, наприклад, підстригти нігті чи забрати додому, але вона цього не робить. Хоча її онук дуже хороша дитина. Він за час перебування у нас дуже змінився. Бо коли він до нас прибув, то у дитини були проблеми із психікою. Щодо вошей – це фантастика. Звісно, до нас потрапляють діти із неблагополучних родин і у когось з них могли бути воші, але ми одразу намагаємось усе усунути", – пояснила Жанна Харчун.

У пресслужбі Львівської міської ради нам повідомили, що наразі профільні чиновники з’ясовують ситуацію у навчальному закладі.

“Управлінням освіти Львівської міської ради спільно зі Службою у справах дітей створено робочу комісію. Наразі ситуація з’ясовується. Поки комісія не завершила роботу, ми не можемо нічого коментувати", –  розповіли ТСН.ua у Львівській міськраді.

Відзначимо, що у Центрі підтримки дітей при ліцеї "Просвіта" Львівської міської ради проживає до 30 неповнолітніх. Це – діти-сироти або діти, які позбавлені батьківського піклування. Цей Центр є альтернативою інтернатним закладам, оскільки дітей там повинні виховувати в умовах, наближених до родинних. 

Нагадаємо, у Дніпрі батьки школярів обурені: дітей пільгових категорій та "платників" годують по-різному.

У школах Дніпра дітей пільгових категорій та малечу, за яких платять батьки, годують по-різному

У школах Дніпра дітей пільгових категорій та малечу, за яких платять батьки, годують по-різному

Повʼязані теми:

Наступна публікація