Pfizer в Україні: як у регіонах розпочалася вакцинація американсько-німецьким препаратом

Pfizer в Україні: як у регіонах розпочалася вакцинація американсько-німецьким препаратом

Фото: УНІАН

Мобільні бригади у всій країні розпочали свою роботу.

Препарат Pfizer розвезли регіонами і сьогодні почалася вакцинація. Насамперед щеплюють літніх людей і персонал у будинках і установах закритого типу. Кожна доза препарату на рахунку. Всього завезено 117 тисяч доз вакцини Pfizer. Її ефективність — 95%.

Чи прихильніше до американсько-німецької вакцинації ставляться українці, йдеться 19 квітня у сюжеті ТСН.19:30.

Мобільні бригади у всій країні розпочали свою роботу. На складах препарат зберігається у двох станах — замороженому і розмороженому. У розмороженому стані Pfizer може перебувати 5 діб, однак вакцину треба зберігати при температурі +2 +8 градусів

Мобільні бригади роз'їжджаються будинками для літніх людей, інтернатами, установами закритого типу.

Пан Анатолій свідомо сидить у черзі і чекає на свою дозу. Вважає, що лише так можна перемогти коронавірус і закінчити цей набридливий карантин. Весь час пандемії підопічних пансіонату не випускають далі воріт.

Новини України: у регіонах розпочалася вакцинація американо-німецьким препаратом Pfizer

Новини України: у регіонах розпочалася вакцинація американо-німецьким препаратом Pfizer

Лікар з мобільної бригади каже, що у вакцини Pfizer обмежена кількість протипоказів. І чим більше у літньої людини хронічних захворювань, тим важливіше для неї щепитися. Бо саме вони переносять COVID-19 з тяжкими ускладненнями.

Якщо серед підопічних пансіонату невелика черга на вакцинацію, то працівники установи взагалі не поспішають на щеплення. В установі працює 125 людей, а готові щепитися — лише 8. А з 8 працівників пансіонату щепився лише один лікар.

У світі вже введено 18 мільйонів доз вакцини Pfizer. Найбільше — в Сполучений Штатах. Вона має 95 відсотків ефективності. У цьому вже переконалися в Ізраїлі. Там вакциновано 55% населення. В країні забувають про карантин і зачиняють "ковідні" відділення.

Лікар-анестезіолог Борис Бриль каже, що в Ізраїлі лікарям заборонено розповсюджувати сумнівну інформацію про вакцинацію. Данні, які мають право оголошувати медики, базуються на принципах доказової медицини. Тому в Ізраїлі мінімальна кількість відмов від вакцинації.

В Україні навіть якщо б була висока прихильність до вакцинації, щеплень у вільному доступі не має. Після літніх людей Pfizer вакцинують рятувальників та прикордонників. Решті треба чекати нових поставок.

Точних дат міністр охорони здоров’я назвати не може.

"Ми очікуємо доставки 1,5 млн AstraZeneca (CoviShield) і 1,7 млн доз від компанії Sinovac. Наступна — це компанія Pfizer. Зараз я говорю винятково про наші контракти. Вакцину сподіваємося отримати в травні. Більш конкретну дату ми в змозі говорити, коли вже є зафрактований літак. Така зараз ситуація", — розповів Максим Степанов.

В МОЗ скасували своє ж розпорядження про вакцинацію залишковими дозами публічних людей. 78 тисяч доз Pfizer буде використано виключно для літніх людей і персоналу в закритих установах. Решта розраховані для рятувальників та прикордонників.

Раніше у ЦГЗ повідомили, скільки українців щепили препаратом Pfizer за перший день вакцинації.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ

Новини України: вакциною Pfizer щеплюють літніх людей і персонал в установах закритого типу

Новини України: вакциною Pfizer щеплюють літніх людей і персонал в установах закритого типу

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація