Закидають автобуси камінням та штрафують: у Києві перевізники хочуть зупинити рух маршруток

Закидають автобуси камінням та штрафують: у Києві перевізники хочуть зупинити рух маршруток

Фото: УНІАН

Перевізники нарікають на агресивних пасажирів.

У Києві вже від 27 березня хочуть підвищити вартість проїзду в маршрутках з 8 до 10 гривень. Також перевізники заявляють, що вони можуть взагалі не виїхати на роботу.

Про це у коментарі ТСН.ua сказав  голова "Асоціації перевізників Києва і Київської області" Ігор Мойсеєнко. 

"На 30-40% маршрутів у Києві планується підвищити вартість проїзду з 8 до 10 гривень. Але зараз ми звертатимемось до міського голови Києва, щоб на період карантинних обмежень до 9 квітня все ж таки зупинили роботу маршруток у столиці. Нас зобов'язали возити не більше 11 пасажирів у салоні. А це нам не дозволяє не те, що сплачувати заробітну плату водіям, грошей бракуватиме і на те, щоб покрити витрати на пальне", - пояснили очільник "Асоціації перевізників Києва та Київської області".

Ігор Мойсеєнко наголосив, що 24 березня у столиці поліцією уже було складено на водіїв більше 100 протоколів за порушення карантинних вимог. 

"У нас також постійні конфлікти з пасажирами. Водії не в змозі контролювати кількість людей у салоні. Пасажири обурюються, що їм потрібно їхати на роботу, вони заходять в автобус, лізуть битися. Уже розбили у двох автобусах скло, бо їх не хотіли брати. В один із автобусів жбурнули камінець, коли він проїжджав біля зупинки. У таких умовах неможливо працювати: водії самовільно з'їжджають з маршрутів, бо вони не можуть вигнати пасажирів і не хочуть сплачувати штраф у розмірі 17 тисяч гривень", - пояснили в "Асоціації перевізників Києва і Київської області". 

Нагадаємо, якщо ситуація із коронавірусом у Києві не поліпшиться, і міська влада, і уряд будуть ухвалювати рішення щодо зупинки громадського транспорту.

У Києві у страшенну аварію потрапила ціла маршрутка: чи постраждали пасажири та хто винен

У Києві у страшенну аварію потрапила ціла маршрутка: чи постраждали пасажири та хто винен

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Локдаун в Україні 2021
Наступна публікація