Побиті вікна та штрафи: у Києві після нововведення для "червоних зон" спалахнули скандали через маршрутки

Побиті вікна та штрафи: у Києві після нововведення для "червоних зон" спалахнули скандали через маршрутки

Фото: bigkyiv.com.ua

У МОЗ пояснили, що носити маски у парках необов'язково.

У "червоних" зонах на вулиці потрібно носити маску в тих випадках, коли тримати дистанцію не виходить. Такі обмеження напередодні ввів Кабмін.

Про це 24 березня йдеться у ТСН.19:30

Зміни є ще й для перевізників. Зокрема, у столиці не можна заповнювати громадський транспорт більше, ніж на половину. Тож зранку на зупинках утворилися чималі черги. 

"Це - дуже погано. Ви ж бачите самі, що багато людей стоїть", - кажуть кияни. 

Але дотримуються правил не всі. Переповнені маршрутки зупиняють поліцейські, які штрафують водіїв, а пасажирів - висаджують. 

"І що мені робити? Мені тепер 40 хвилин потрібно йти пішки. Зараз кожну маршрутку зупинятимуть і буде неможливо доїхати. Я всю ніч пропрацювала, а тепер, що мені йти пішки?", - каже пасажирка маршрутки. 

Водії громадського транспорту також обурені, бо вони можуть залишитися без роботи. 

"Ви розумієте, що я 50% пасажирів у автобусі не возитиму. Я і моя родина залишимось без хліба", - каже водій. 

Новини України: чи дотримуються перевізники нових карантинних правил у "червоній" столиці

Новини України: чи дотримуються перевізники нових карантинних правил у "червоній" столиці

Штраф за перевезення пасажирів усупереч карантинних вимог великий - 17 тисяч гривень. Лише до обіду поліція оштрафувала щонайменше сотню водіїв. Працювати "на половину" - не лише збитково, а й небезпечно, запевняють в "Асоціації перевізників". Адже обурені пасажири намагалися перекрити дорогу, а деякі вдавались і до радикальніших дій. 

"У нас в маршрутках побиті шибки. Ми звернулися до КМДА і сподіваємося, що нам заборонять працювати до 9 квітня взагалі", - каже голова "Асоціації перевізників Києва та Київської області" Ігор Мойсеєнко. 

Столичний голова Кличко на таку пропозицію не пристав. Лише пригрозив киянам - не будете свідомими, локдаун стане ще жорсткішим. Бо нині транспорт працює не для всіх

"Громадський транспорт під час карантину працює лише для тих пасажирів, які добираються на роботу або у важливих справах. Зараз дехто закидає, що запровадили локдаун, зачинили магазини, ресторанами, то зупиніть і транспорт. Питання: а як на роботу добиратимуться люди, які працюють на критично важливих підприємствах?", - каже мер Києва Віталій Кличко. 

Нові правила "червоної" зони стосуються не тільки транспорту. Без масок забороняється перебувати на територіях загального користування. Надвечір у МОЗ пояснили, що у парках і скверах маски носити не обов'язково. Головне - дотримуватися дистанції.

Нагадаємо, в РНБО не виключають можливості введення локдауну по всій Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація