Поки батьки сварились, діти гуляли і пиячили: у Львівській області 11-річний хлопець пропустив 700 уроків

Поки батьки сварились, діти гуляли і пиячили: у Львівській області 11-річний хлопець пропустив 700 уроків

Фото: Національна поліція України

Маму 11-річного хлопчика можуть позбавити батьківських прав.

У м. Червоноград, Львівської області, суд оштрафував матір за те, що її син не відвідує школу. Від початку навчального року шестикласник пропустив сімсот уроків. У школі не раз пробували знайти підхід і до учня, і до батьків, але безуспішно. 

Про це 30 березня йдеться у сюжеті ТСН.19:30

Востаннє учня шостого класу в школі Червонограда бачили за партою торік. Цьогоріч школяр не з'являвся на уроки. 

"Пропустив все, починаючи від 1 вересня, уже 700 уроків. Він гуляє по місту, нічим не займається", - каже класний керівник шестикласника Юрій Воськало. 

В молодших класах Ігор ходив до школи постійно. Але два роки тому почалися перші прогули, кажуть в навчальному закладі. Поважних причин для цього не було. Вчителям хлопець пояснив, що просто не хоче ходити на уроки.

"Проблеми почалися в четвертому класі, він місяць-два пропускав уроки. У п'ятому класі - це вже було дуже проблематично, ми спілкувалися з мамою, з татом, в мене є перелік всіх листів, які ми надсилали", - каже заступниця директора школи Руслана Верескун. 

"Він не ходить, причина невідома. Просто не хоче ходити. Мама говорила, що вона не може його змусити ходити в школу", - додає класний керівник шестикласника Юрій Воськало. 

Оскільки розмови з батьками не допомагали, школа звернулася до ювенальної поліції. Сім’ю там знають. В родині четверо дітей. Найстаршому - 17 років, найменшому - 11 років. Батьки розлучені, діти живуть з мамою

"Поки батьки займалися своїми сварками, діти були самостійними, без будь-якого нагляду. Всі четверо дітей допускали систематичні пропуски навчання в школі, хоча навчалися в різних навчальних закладах", - розповіла старша інспекторка ювенальної превенції Червоноградського відділу поліції Ірина Панасюк. 

Цього разу копи вплинути на ситуацію теж не змогли і передали справу до суду. За ухиляння від виховання дітей маму Ігоря оштрафували на 1700 гривень.

Новини України: у Львівській області суд оштрафував матір за те, що її син не відвідує школу

Новини України: у Львівській області суд оштрафував матір за те, що її син не відвідує школу

"З’явилася на судове засідання, пояснювала, визнала свою вину. Казала, що буде вживати заходів, все розуміє, однак очевидно не дає собі ради", - розповів суддя-спікер Червоноградського суду Андрій Жураковський. 

Маму 11-річного Ігоря вже вдесяте притягують до відповідальності, кажуть у поліції. 

"За вчинення її дітьми правопорушень, за систематичні невідвідування навчального закладу, за перебування в вечірньо-нічний час на вулиці, за вживання алкоголю дітьми. Там дуже великий спектр правопорушень", - каже старша інспекторка ювенальної превенції Червоноградського відділу поліції Ірина Панасюк. 

Матері Ігоря 44 роки. Вона працює, алкоголем не зловживає. Живе з дітьми у гуртожитку. Сусіди жінки кажуть, її колишній чоловік мешкає неподалік, любить випити. Сама ж жінка - непривітна, діти переважно без нагляду.

"Сплять, потім ходять, гуляють. Дітьми ніхто не займається. І я в їхню сім'ю вже не втручаюся. Ми всюди дзвонили, нікому нема діла до цієї сім’ї", - кажуть сусіди. 

У міській раді Червонограда переконують, що вони намагалися виправити ситуацію. Шість років тому навіть подавали позов до суду, щоб позбавити батьків прав на дітей. 

"Однак суд відмовив у позові. Зараз, коли така критична ситуація, потрібно знову клопотати про позбавлення батьків батьківських прав", - каже головна спеціалістка відділу в справах дітей Червоноградської міської ради Оксана Мазурак. 

Наразі в Ігоря є лише два місяці, щоб наздогнати матеріал за увесь рік. Бо тоді у сьомий клас хлопця не переведуть. А якщо він і далі прогулюватиме уроки, поліція вимагатиме позбавити його маму батьківських прав. 

Нагадаємо, в Полтавській області просто під час перерви у школі помер учень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація