Порожній громадський транспорт, втричі більша ціна за таксі і масштабні затори: як Київ зустрів обмеження

Порожній громадський транспорт, втричі більша ціна за таксі і масштабні затори: як Київ зустрів обмеження

Фото: УНІАН

Відсьогодні у Києві жорсткий карантин.

У Києві - локдаун. Щонайменше до 16 квітня не працюватимуть початкова школа та дитсадки. А метро та громадським транспортом можна скористатися тільки за наявності спецперепустки. Їх, до слова, досі не отримали всі, хто подавав заявки.

Про те, як зустрів Київ посилені обмеження - 5 квітня йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Обмеження стали суворіші і перше, що про це говорить, двері на вході до метрополітену. З чотирьох працюють лише одні - вхід за спецперепустками. За дверима кордон поліцейських - пропускають пасажирів по черзі і ретельно вдивляються в документи.

Спецперепустка – синя і відрізняється дизайном від минулорічної. В куточку голограма, яка і засвідчує непідробність квитка. З іншого боку імя та мокра печатка від підприємства, де працює пасажир. Цей квиток разом із документом, що засвідчує особу,  і дає дозвіл на проїзд у громадському транспорті. 

Дозволу немає - вхід заборонений. Виняток - тобто тільки із документом з роботи - робили сьогодні для медиків, поліцейських та рятувальників. Втім не на кожній станції.

Із наземним транспортом ситуація дещо інша. Там ані поліцейських, ані перевіряльників. Легальність проїзду пасажирів - тільки на совісті водіїв.

Ті, кому до транспорту зась - крутилися як могли: пересідали на власне авто. Через що у місті утворились колапсові затори.

Також намагались проламатись крізь поліцейських, вловити автостоп, або ж одразу на зупинках знайомитись і дружно викликати таксі, ціни на яке зросли до небачених семисот-тисячі гривень.

Когось, як от медсестру Національного інституту раку, на добове чергування до хворих везли поліцейські.

Такий дефіцит зі спецперепустками уже розкритикували в Офісі президента. 

"З відповідних звітів та численних повідомлень бачимо, що без спецперепусток залишилася, серед іншого, і частина медичних працівників. Вважаємо таку ситуацію неприпустимою", - зазначили там.

На що у міськраді відповіли - терміново додруковують ще 100 тисяч спецперепусток. І вже найближчими днями мають забезпечити всіх, кому не вистачило. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація