Порожній міський транспорт та захмарні ціни на таксі: як у Києві минув перший день жорстокого карантину

Порожній міський транспорт та захмарні ціни на таксі: як у Києві минув перший день жорстокого карантину

Фото: УНІАН

У Києві 5 квітня стався транспортний колапс.

Через локдаун у столиці водії таксі підвищили розцінки. Так, зранку 5 квітня за 6 км просили 190 гривень, хоча раніше можна було проїхати за 50 грн. Через міст, з лівого на правий берег Дніпра у Києві, таксисти просили 400-1000 гривень.

Про це 5 квітня йдеться у сюжеті ТСН.19:30

Перший день локдауну, не змусив працівників залишатись вдома. Тому вийшло як завжди: спецперепусток на міський транспорт людям не вистачило і Київ намертво став у дорожніх заторах. Зранку в Києві викликати таксі, для багатьох киян було ще тим квестом, оскільки додзвонитись було практично неможливо. А коли люди все ж таки додзвонювалися, то м'яко кажучи дивувалися, чи не причулася їм названа диспетчером ціна.

Пані Оксані потрібно було дістатися у поліклініку, куди зазвичай таксі довозить за 50 гривень. Цього разу, за три з половиною кілометри попросили вп'ятеро більше. 

"Тариф мій 258. Я взагалі кажу не зрозуміла, це куди? Кажу куди така ціна, ви що там подуріли?", - каже киянка Оксана Мазур. 

Не поїхав на роботу і син Оксани.

"Тому що ціна була 650 грн. Він залишився вдома, це добре, що поблажливі директори", - додає Оксана Мазур. 

І таких як Оксана - сьогодні тисячі. У соцмережах ледь не змагання почалися. Люди розповідали, скільки і на кому таксисти нажилися найбільше.

Пані Наталя - одна із тих, хто по-справжньому "озолотив" руку таксиста. Вона працює косметологом. Спецперепустки не має. Але працювати вдома в жінки не має можливості. Із Академмістечка, у центр - це десь 17 кілометрів, вона зазвичай замовляє таксі за 120 гривень.

Новини України: ціни на послуги столичного таксі б'ють рекорди

Новини України: ціни на послуги столичного таксі б'ють рекорди

"Коли я сіла у таксі була 7.40 год. На роботу я приїхала о 10.10 год. Ціна питання - 810 гривень. У перший локдаун їздили так само. Але тоді таксі коштувало 360 гривень. Мені здавалось, що це вже була межа. Але те, що було сьогодні зранку - це нонсенс, просто колапс", - каже киянка Наталя Дехтяр. 

Лише після обіду таксисти трохи знизили ціни. І там, де поїздка коштувала трохи більше ста гривень, ціна була вже не такою скаженою

Готуючись до вечора та завтрашнього дня, кияни захотіли провчити таксистів і тому вирішили домовлятися у соцмережах зі своїми сусідами про спільні поїздки.  Але попри це, ситуація є абсурдною. Адже поки міський транспорт їздитиме наполовину порожнім, люди змушені набиватися у великі та маленькі авто. 

Нагадаємо, у Києві поліція не пропускала в метро медиків, які показували спецперепустки на телефонах. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Локдаун в Україні 2021
Наступна публікація